Až na vrchol! Lezec Ondra předvedl fanouškům v Brně své umění

Olympijské festivaly
Olympijské festivaly
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Poslední den si užili. Návštěvníci Olympijského festivalu v Brně si odnesli spoustu sportovních zážitků, ale tím největším zážitkem bylo vidět v akci olympionika Adama Ondru, který před fanoušky zdolal lezeckou stěnu.

Dočkal se přivítání jako medailista. Adam Ondra skončil v Tokiu šestý ve sportovním lezení, které mělo na olympijských hrách premiéru. Český hrdina byl v Japonsku blízko stupňům vítězů, ale nakonec mu cenný kov unikl.

Pro fanoušky na Olympijském festivalu v Brně byl ale za hrdinu. Dočkal se i špalíru s červeným kobercem. „Je to úžasné! Je tady víc diváků, než v Tokiu. Nečekal jsem, že tady bude tolik lidí a ty ovace budou takové, když jsem skončil jako sedlák u Chlumce,“ žertoval Ondra.

A aby své podporovatele potěšil, vyzkoušel si stanoviště Lezení s Jihomoravským krajem, z čehož byl dav naprosto nadšený. „Pro všechny lidi, pro všechny Brňáky jste prostě vítěz,“ vzkázal lezci Petr Hladík, náměstek primátorky Brna.

Adam Ondra si kromě lezecké stěny vyzkoušel i několik stanovišť Olympijského festivalu. Vyzvedl si hrací kartu Kinder Joy of moving a vyrazil plnit úkoly. V EDA zóně se zábavnou formou dozvěděl vše o olympijských hodnotách. Pak navštívil stánek Specialized Cyklistiky a prohlédl si několik druhů kol.

Vítání Adama Ondry v Brně

Přivítání Adama Ondry bylo záverečnou tečkou za 17denním Olympijským festivalem v Brně. Děkujeme všem, kteří za námi dorazili sportovat i vítat olympioniky!

Zveřejnil(a) Olympijský festival dne Neděle 8. srpna 2021

Obrovská fronta byla následně na Adama Ondru na Multifunkčním hřišti Brno, kde se podepisoval návštěvníkům Olympijského festivalu. Velký hlouček návštěvníků akce se tvořil i u stánku Akademie kvality, která prezentovala značky kvality potravin aktivitami pro nejmenší a s maskotem Klasáčkem.

Adam Ondra
05. 02. 1993, Brno
Sportovní lezení
líbil se ti článek?