Slavnostní zahájení i medailové ceremoniály! Druhé kolo prodeje vstupenek na olympijské hry v Paříži jde do finále

Paříž 2024
Paříž 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Pouze do 20. dubna 2023 do 18:00 se mohou registrovat zájemci o druhé kolo nákupu vstupenek na olympijské hry v Paříži. To pro vylosované zájemce začne 11. května 2023. Prodávat se tentokrát budou jednotlivé lístky a k dispozici už budou vstupenky na finálové soutěže i slavnostní zahájení a zakončení her, které proběhnou ve francouzské metropoli od 26. července do 11. srpna 2024.

Vstupenky je možné zakoupit pouze prostřednictvím oficiálního webu organizátorů ZDE. Registrace do druhé fáze prodeje probíhá od 15. března do 20. dubna. Vylosovaným zájemcům budou od 9. května 2023 přicházet e-maily s informací o časovém oknu dlouhém 48 hodin, během kterého si budou moci zakoupit své vstupenky

Samotný prodej začne tedy 11. května. Pozor, do slosování ve druhém kole jsou automaticky zařazeni také zájemci z prvního kola, kteří nevyčerpali kvótu 30 vstupenek na osobu. Přehled cen lístků najdete ZDE.

Paříž 2024: Na co se těšit?
(00:53)

Vedle nákupu samostatných vstupenek si můžete zajistit lístky s VIP servisem. V Česku jsou k dispozici prostřednictvím cestovní kanceláře IBTravel, oficiálního prodejce firmy On Location. Stejně jako komplexní balíčky služeb, které navíc obsahují dopravu na místo, transfery, ubytování, česky hovořící zástupce a samozřejmě doprovodné programy – prohlídku města, ochutnávky vína a mnoho dalšího. 

V první fázi se prodalo 3,25 milionu vstupenek na 600 různých soutěží, o které se podělili zájemci ze 158 zemí světa. Nejvíce lístků se prodalo ve Francii. „Nemáme přesné informace o prodeji v České republice, ale přihlásilo se nám dost fanoušků, kteří v první vlně uspěli. Věříme, že stejně tomu bude i ve druhé fázi. Je pro nás důležité, aby v Paříži 2024 podporovalo české sportovce co nejvíc našich fanoušků,“ řekla Blanka Konečná z Českého olympijského výboru.

Ve druhé fázi prodeje má být k dispozici zhruba 1,5 milionu vstupenek. „Opravdu doporučujeme všem jejich nákup pouze přes web organizátorů. A nákup balíčků jen prostřednictvím IBTravel nebo přes online platformu firmy OnLocation. To jsou jediné oficiální nabídky,“ dodala Konečná. „Pokud si zájemci zakoupí lístky u neautorizovaného prodejce, může se stát, že vstupenky jim budou zneplatněny, protože jakýkoliv nelegální prodej je celosvětově monitorován.“

líbil se ti článek?