Český a Maďarský olympijský výbor budou blíže spolupracovat

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Český olympijský výbor a Maďarský olympijský výbor budou blíže spolupracovat v oblastech sportu, sportovní diplomacie, vědy a technologií i propagace olympijského hnutí. Memorandum o spolupráci podepsali předseda ČOV Jiří Kejval a prezident Maďarského olympijského výboru Krisztián Kulcsár.

„Chceme blíže spolupracovat s národními olympijskými výbory z našeho regionu. Máme dobré vztahy se slovenskými, rakouskými i polskými kolegy, proto jsem rád, že teď navazujeme bližší pouto také s Maďarským olympijským výborem. Máme podobné myšlenky i potřeby, jsme si blízcí i po sportovní stránce, můžeme najít hodně zajímavých příležitostí pro spolupráci, proto je dobré spojit síly,“ řekl Jiří Kejval, předseda ČOV.

Jeho maďarský protějšek Krisztián Kulcsár, majitel dvou stříbrných olympijských medailí a mistr světa v šermu, dodával: „Jsme otevření spolupráci, protože se můžeme od Českého olympijského výboru hodně naučit. Naopak s námi můžete počítat ve sportovní oblasti, ať se jedná o tréninkové kempy nebo například trenérské programy. Jsme velmi aktivní v organizaci sportovních akcí.“

Spolupráce by měla trvat nejméně do roku 2020 a dotýká se řady oblastí včetně sportovní diplomacie, o které jednali také místopředseda ČOV pro mezinárodní vztahy Roman Kumpošt, generální sekretáři Petr GraclíkBálint Vékássy a ředitelka mezinárodního úseku ČOV Veronika Zemanová.

líbil se ti článek?