Zazářila na mládežnických olympiádách. Teď cyklistka Kaňkovská míří ke hvězdám

#ZASNEM
#ZASNEM
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Je to pro ni rok snů. Šestnáctiletá cyklistka Nela Kaňkovská si letos v červnu přivezla z Olympiády mládeže v Olomouckém kraji dvě zlaté a stříbrnou medaili. Ani ne o měsíc později na Evropském olympijském festivalu mládeže dvakrát pronikla do nejlepší desítky závodnic. Její výkony neušly pozornosti cyklistického světa a nedávno podepsala smlouvu s nizozemským profesionálním týmem NXTG.

„Být součástí takového týmu je můj největší sen. Příští rok se chci rozvíjet jako závodnice a získat spoustu nových zkušeností na velkých závodech,“ zářila po podpisu smlouvy Kaňkovská. Cílem týmu NXTG je rozvíjet ženskou cyklistiku a podporovat přechod juniorek, jako je právě Kaňkovská, mezi dospělé závodnice.

O tom, že má Nela Kaňovská skvěle našlápnuto, svědčí i letošní výsledky. Na červencovém Evropském olympijském festivalu mládeže v Banské Bystrici brala 9. místo v časovce a stejný výsledek se jí podařil zajet i v individuálním závodě.

✍️ 𝗡𝗲𝘄 𝗦𝗶𝗴𝗻𝗶𝗻𝗴 We're happy to announce the signing of Nela Kankovska! “Being part of a team like this is my biggest...

Zveřejnil(a) AG Insurance - NXTG U19 dne Středa 5. října 2022

Nela se může pochlubit i úspěchy v dráhové cyklistice. Na červnové Olympiádě dětí a mládežeOlomouckém kraji vyhrála závod na 2 km s pevným startem, i scratch a stříbro získala za závod na 500 metrů s pevným startem.

Prudký déšť, kostky a hlavně nezmrznout! 🚴🏻
(2:01)

Postupnými krůčky se chce talentovaná Nela dostat až mezi elitní závodnice.

líbil se ti článek?