Výměna sportů. Prskavec seknul s Krpálkem. Judista se potopil na lodi

#OLYMPIJSKY
#OLYMPIJSKY
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Má dvě zlaté olympijské medaile z juda. Lukáš Krpálek je králem svého sportu, ale neustále ho láká zkoušet i jiné sporty. Například vodní slalom, ve kterém vládne jeho velký kamarád Jiří Prskavec. Jak si Krpálek na lodi vedl?

Skoro dvoumetrový obr Krpálek se nasoukal do kánoe a vyrazil s pádlem v rukách na vodu. „Naštěstí to nebylo na divoké vodě, ale i ve stojaté vodě jsem měl docela velké problémy,“ smál se judista a popsal, jak jeho jízda vypadala.

„Jsem obrovský sportovní nadšenec, a když chci něco vyzkoušet, tak do toho jdu na sto procent. Myslel jsem si, že to bude v pohodě, tak jsem to rozjel a chtěl jsem najednou zabrzdit. Jak jsem dal pádlo do vody, tak jsem se okamžitě otočil a šel jsem do vody,“ prozradil Krpálek, který uvízl pod hladinou.

„Myslel jsem si, že udělám eskymáka, že je to jednoduchý, ale nebylo a musel jsem z té lodi pod vodou vyklouznout.“

To Prskavec se pochlubil lepší zkušeností s judem. „Lukáše jsem dvakrát hodil na žíněnku,“ chvástal se v porovnání s Krpálkem drobný vodní slalomář na křtu knihy Tokio 2020, který proběhl v Národním muzeu.

Oba dva sportovci se hned v knize hledali. „Koukal jsem do ní. Já jsem takový čtenář, který má rád hodně obrázků, což je tahleta knížka. Pokud se najdou stejní čtenáři, jako jsem já, tak budou určitě nadšeni,“ smál se Krpálek, který jde do všeho s Prskavcem #olympijsky.

líbil se ti článek?