Zavzpomínejte na nejúspěšnější hry pro Česko. Vyšla kniha Tokio 2020

Tokio 2020
Tokio 2020
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Bylo to nezapomenutelné. Olympijské hry v Tokiu se zapsaly do našich dějin jako ty nejúspěšnější pro Českou republiku. Chcete mít na velkolepou sportovní akci trvalou vzpomínku? Pořiďte si knihu Tokio 2020.

Už je to tradice. Do týdne po olympijských hrách vychází publikace, která mapuje nejenom vystoupení českých reprezentantů, ale i atmosféru na sportovištích a v samotném pořadatelském městě.

Nejinak je tomu letos – knihu Tokio 2020 pokřtili v Národním muzeu olympijští vítězové Lukáš KrpálekJiří Prskavec. „Kniha je moc hezká a ta olympijská atmosféra je z ní cítit. Je úžasné knížkou listovat a vidět na fotkách všechny ty krásné momenty,“ shodli se oba sportovci, kterým je v díle věnováno hned několik stran.

Děkuji autorskému kolektivu, že unikátní momenty z her zachytil v naší knize.

Oficiální publikace Českého olympijského výboru popisuje den po dni celý průběh sportovního svátku číslo jedna, přibližuje účast českých sportovců i hlavních světových hvězd a hrdinů tokijské olympiády. Nechybí ani statistický přehled a vše doprovázejí unikátní fotografie. Texty napsal novinář Jan Vitvar, snímky pořídili Barbora Reichová a Václav Pancer.

Čeští olympionici dosáhli nejlepšího výsledku v historii samostatné České republiky. Vítězství Lukáše Krpálka v japonském národním sportu, triumf jeho přítele na divoké vodě Jiřího Prskavce nebo famózní rozstřel dvou kamarádů z Brna Jiřího Liptáka a Davida Kosteleckého se zapíší zlatým písmem do české historie.

„Hry XXXII. olympiády v Tokiu byly kvůli pandemii posunuty o rok, konaly se bez diváků a objevily se i názory, že by za této situace neměly vůbec proběhnout. Nejlepší odpovědí byly hry samotné. Svět se poprvé od začátku pandemie spojil, sport byl v centru dění. Děkuji autorskému kolektivu, že unikátní momenty z her zachytil v naší knize,“ říká Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

V předprodeji si můžete knihu objednat již teď za zvýhodněnou cenu na MALL.CZ. Od příštího týdne ji najdete ve většině knihkupectví.

líbil se ti článek?