Vycházející hvězda snowboardingu Hroneš piluje trik, který nikdo jiný na světě neumí!

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Trojité salto ze zábradlí. Trik, který ve světě snowboardingu umí jediný člověk na světě. Hostem nejnovější epizody podcastu Přes Příkop je devatenáctiletá vycházející hvězda freestyle snowboardingu Jakub Hroneš.

Kdy začala jeho snowboardová kariéra? Stál jako první na lyžích, nebo na snowboardu? Jaké je jeho životní motto? Co všechno už zažil na prkně? Vadí mu, že je hodnocen subjektivně podle názoru rozhodčích? Co pro něj znamená trik switch boardslide switch triple underflip 1170, který skočil jako první na světě?

Jak dlouho ho trénoval? Měl už nějaké vážné zranění? Co zažívá při skocích, které měří přes 30 metrů? Proč tvrdí, že je jeho sport na profesionální úrovni z 80 % o hlavě a jen z 20 % o fyzické připravenosti? Má vlastního psychologa?

JAKUB HRONEŠ | Jakou má oblíbenou snídani do postele?
(2:24)

Kromě snowboardingu teď Kuba řeší i maturitu a pochopitelně letní přípravu. Jak se trénuje zimní sport v létě? Má podle něj vyšší prestiž olympiáda, nebo slavné americké X-Games? Jak vypadá život „profi snowborďáka“? V které zemi se mu nejlépe trénuje? Jak se orientuje ve vzduchu, když se točí 4x přes hlavu? A neláká ho i freeride?

Další díly podcastu Přes Příkop najdete ZDE.

Jakub Hroneš
15. 07. 2004, Jilemnice
Snowboarding
líbil se ti článek?