Trenérka českých basketbalistkek Ptáčková promluvila o smolném ME, i jestli by trénovala chlapy

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Málokdy se teprve desetiletý sportovec chce stát trenérem. Romana Ptáčková o tom měla ale jasno. A stala se z ní nakonec úspěšná trenérka. Před rokem přebírala ženskou basketbalovou reprezentaci s cílem vybudovat novou generaci, která vrátí český ženský basket mezi elitu.

Její práce se projevila už na nedávném evropském šampionátu ve Slovinsku, kde české reprezentantky sahaly po TOP 4 a postupu do dalších kvalifikačních bojů o olympiádu. Co nakonec chybělo k postupu do boje o medaile? Jak vypadal její proslov po smolné prohře s Maďarkami? Co si z celého šampionátu odnáší? Roste nová generace? Existuje ještě šance postoupit na olympijské hry do Paříže 2024?

Mimo národního týmu má za sebou neskutečnou dvanáctiletou štaci v Hradci Králové. Jak to, že tak dlouho vydržela v jednom týmu? Jaké jsou rozdíly v angažmá u nároďáku oproti klubové úrovni? Troufla by si na chlapy? Jak dlouho plánuje trénovat na nejvyšší úrovni? Jakých vlastností si u sebe váží a jakých naopak ne? Práce a rodina – zvládá skloubit vše dohromady? Co na závěr vzkázala svým trenérským kolegům?

Poslechněte si i další díly podcastu Přes Příkop.

líbil se ti článek?