Senzační Miculyčová! Dopsala úkol do školy, předvedla famózní trik a znovu slaví titul

Evropské hry 2023
Evropské hry 2023
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Je neskutečná! Sedmnáctiletá Iveta Miculyčová na Evropských hrách v Krakově s přehledem obhájila titul mistryně Evropy ve freestyle BMX. Příští rok se plánuje kvalifikovat na olympijské hry v Paříži, kde by chtěla předvést triky, které před ní ještě nikdo neudělal. „Chci můj sport posouvat výš a dál a motivovat nové lidi. Snažím se učit triky, co holky moc nedělají, aby mě to mohlo posunout ještě víc,“ řekla šťastná závodnice.

V úterní kvalifikaci skončila Iveta Miculyčová jako čtvrtá. Jela na jistotu a největší trik si chystala o den později na finále. Mezitím se stihla zúčastnit jako vlajkonoška české výpravy slavnostního zahájení evropských her v Krakově a po návratu na pokoj ještě musela v noci rychle dodělat domácí úkol do školy.

„Stihla jsem ho odeslat přesně v limitu ještě ve 23:59,“ smála se Miculyčová, která pak měla problém usnout. „Bylo to tím, že bylo vedro, ale ráno jsem byla v pohodě.“ V pohodě pak byla během obou finálových jízd.

„První jízdu jsem si nádherně zajistila, nehranila jsem, všechno se mi parádně povedlo a ve druhé jízdě jsem mohla zabodovat svým trikem,“ řekla čerstvě dvojnásobná mistryně Evropy, která předvedla teprve jako druhá závodnice v historii trik backflip barspin (v saltu vzad s protočením řídítek o 360 stupňů).

V budoucnu chce ale Iveta Předvést vlastní trik, který ještě nikdo nezajel. „Už je jich ale tolik, že vymyslet si svůj vlastní a zajet ho první na světě, bude velice náročné. Třeba dnešní backflip barspin jsem tajně trénovala dva měsíce padesátkrát denně,“ prozradila česká cyklistická hvězda, která vyhrála zlato i s poraněnou pravou rukou. „Mám odřenou ruku. Při tréninku před dvěma týdny jsem jela a spadla. Po týdnu jsme na ni spadla znovu.“

Drobné šrámy ale úspěšnou cyklistku nemohou odradit od dalších výzev. „Budu na sobě celou zimu makat, abych se posunula výš a kvalifikovala se na olympiádu, a tam taky předvedla úspěch. Olympiáda není ale jen můj sen. Ostatní holky na sobě budou taky tvrdě makat, aby se tam dostaly. Já chci mít ale triky v záloze, o kterých nebudu mluvit,“ tajemně se culila Miculyčová.

A co teď čeká na dvojnásobnou mistryni Evropy? „Máme naplánovanou dovolenou, takže pojedu na zasloužený odpočinek, ale ještě před tím si musím ve škole vyzvednout vysvědčení.“

Královna BMX Iveta Miculyčová 👸🏻– Co říká na vítězství na Evropských hrách?
(2:09)
Iveta Miculyčová
15. 09. 2005, Opočno
BMX freestyle
líbil se ti článek?