Poznejte mistry světa Perušiče se Schweinerem! Vysokoškoláci s velkým smyslem pro humor

Víte, že
Víte, že
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Jsou vládci světa v plážovém volejbale! Ondřej Perušič a David Schweiner senzačně triumfovali na mistrovství světa v mexické Tlaxcale a vybojovali pro Česko místo na olympijských hrách v Paříži. Víte, že Ondřej už má doma stříbro z olympiády a David studuje magisterský program na Vysoké škole ekonomické v Praze?

Dokonalá příprava na MS

Aby byli plážoví volejbalisté Ondřej PerušičDavid Schweiner co nejlépe připravení na MS v mexické Tlaxcale, nocovali zhruba měsíc v hypoxických stanech a trénovali ve speciální komoře, která simuluje danou nadmořskou výšku. V dějišti šampionátu se totiž hrálo ve 2500 metrech nad mořem. A jak je vidět, příprava byla na jedničku. Jejich speciální trénink mapoval v reportáži Radiožurnál Sport v rámci projektu Olympijský rok.

Perušič a Schweiner: Poslechněte si, jak čeští plážoví volejbalisté trénují ve speciální komoře

https://rozhl.as/7xY 🏐 Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner se připravují na mistrovství světa. Trénují ve speciální komoře, která simuluje danou nadmořskou výšku. V mexické Tlaxcale se totiž bude hrát ve 2500 metrech nad mořem.

Zveřejnil(a) Český rozhlas - Radiožurnál dne Čtvrtek 5. října 2023

Stříbro z olympiády v Tokiu

Málokdo to ví, ale Ondřej Perušič už má stříbrnou olympijskou medaili. „Dostal jsem ji k osmnáctým narozeninám od dědečka. Slouží pro mě jako motivace,“ prozradil Ondřej, jehož dědeček Boris Perušič s volejbalovým týmem skončil druhý na OH v Tokiu 1964. O dva roky později se pak stal v šestkovém volejbalu i mistrem světa na turnaji v Praze. Světovým šampionem je nyní i jeho vnuk, který si bude chtít vybojovat v Paříži 2024 vlastní olympijskou medaili.

Svatby týden po sobě

Velké životní události prožili oba plážoví volejbalisté v roce 2022. Začátkem srpna se stali v Mnichově vicemistry Evropy a o pár dnů později si vzali své partnerky. Nejdříve měl svatbu Ondřej, který vstoupil do manželského svazku s dlouholetou partnerkou Marianou. Přesně o týden později se stal ženáčem i David po svatebním obřadu se svou Nicole.

Bláznivé fotky

Ondra s Davidem mají velký smysl pro humor. Především po vyhraných zápasech se například nechávají fotit v bláznivých pózách či dělají vtipné grimasy. Legendární je jejich odhalování bradavek při taháni se za dres nebo blbnutí s turnajovým maskotem. I teď na mistrovství světa v Mexiku poznal maskot na vlastní kůži, jak dokážou být oba sportovci vtipní.

Vysokoškoláci

Vzdělání je pro ně velmi důležité. David Schweiner studuje na Vysoké škole ekonomické v Praze na Fakultě financí a účetnictví magisterský program Zdanění a daňová politika. Ondřej Perušič pak  studuje na Právnické fakultě Univerzity Karlovy. A až školu dokončí, chtěl by pokračovat na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a vzdělávat se v oboru historie zaměřené na mezinárodní vztahy.

David Schweiner, Ondřej Perušič & Andrea Tomatis
(02:53)
líbil se ti článek?