Spravili si chuť! Moderní pětibojaři Křenková s Vlachem ovládli smíšenou štafetu

Evropské hry 2023
Evropské hry 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Soupeře k ničemu nepustili. Čeští moderní pětibojaři Karolína Křenková a Martin Vlach vyhráli na Evropských hrách v Krakově zlato v soutěži smíšených štafet. „Krásně jsme se doplňovali a jsem strašně ráda za to, jak to dopadlo. Prostě zlato je zlato,“ jásala šťastná Křenková.

Zlato je zlato! 🥇 Pětibojaři kralovali v štafetám | ROZHOVOR
(3:03)

Nový den, nová výzva. Křenková i Vlach na Evropských hrách v individuálním závodu vypadli v semifinále. Rozhodli se tak zabojovat o medaile v soutěži smíšených štafet. „Po včerejšku jsem měl depresivní nálady a dnešek jsem si chtěl užít. S každou disciplínou se mi nálada zlepšovala. Když jsem probíhal cílem, tak to vyvrcholilo,“ radoval se Vlach, který se s parťačkou Křenkovou držel od první chvíle v popředí.

Skvěle zvládli šerm, jen před jízdou na koni byli lehce nervózní. „Vylosoval jsme si patnáctiletého koně, ale bičík jsem nemusel použít. Dohodli jsme se spolu, a skákal moc hezky,“ prozradil Vlach. Oba dva se nakonec shodli, že si nejvíce ze všech pěti disciplín užili právě jízdu na koni, ve které získali plný počet bodů.

Před plaváním tak byli druzí a věděli, že bude bojovat o medaili. Plaveckou část absolvovali Křenková s Vlachem v pátém nejrychlejším čase a na konkurenci nic neztratili. Do závěrečného běhu se střelbou už vybíhali společně s Maďary na vedoucí pozici. Tu sice Karolína Křenková neudržela, předávala však s minimálním odstupem na čelo závodu. „Protože vím, že je Martin tady nejrychlejší běžec ze všech, tak jsem věděla, že to bude hodně dobrý,“ řekla Křenková. Do cíle přiběhl Vlach s několikavteřinovým náskokem před druhými Maďary.

Vítězstvím si český mix zajistil start na srpnovém mistrovství světa v Bathu. Stříbro získali Kamilla Retiová a Mihaly Koleszar z Maďarska, bronz putuje zásluhou Jessicy Varleyové a Samuela Curryho do Velké Británie.

V sobotu pětibojařské soutěže v Krakově vyvrcholí finálovými soutěžemi, v nichž nebudou chybět Lucie Hlaváčková a Marek Grycz.

líbil se ti článek?