Slavata sportoval s dětmi z dětských domovů i na Ironmanu

Oficiální
Oficiální
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Elitní triatlonista Tomáš Slavata dlouhodobě podporuje děti vyrůstající v komplikovaném prostředí a poskytují jim příležitost k dobrému sportovnímu vyžití, zejména na triatlonových podnicích.

Děti mohou při těchto akcích závodit na kvalitních kolech a bojovat o hodnotnou výhru – své vlastní kolo a značkové sportovní vybavení. „Jeden z prvních letošních závodů mne čekal 9. července v Děčíně, kam jsem přijel s celým zázemím a půjčovnou kol pro děti. Podobný závod jsem pak absolvoval 23. července v Prachaticích, kam jsem s sebou přivezl také děti z dětského domova Ivančice,“ popsal Slavata svůj hlavní letošní letní program.

Dětem následně připravil týdenní sportovní soustředění na Zadově. „Na každém ze závodů jsem se vždy v dopoledních hodinách věnoval přípravě závodu pro děti a odpoledne jsem pak sám nastupoval do hlavního závodu Českého poháru Xterra,“ upřesnil Slavata.

Během soustředění s dětmi se snažil v každém volném dni trénovat a připravovat se na jeden z nejtěžších triatlonových závodů na světě – Ironman, který se letos konal 7. srpna v německém Regensburgu.

Po Ironmanovi pak nabíral sílu na 13. srpna, kdy se ve Špindlerově Mlýně uskutečnil závod Světového poháru v terénním triatlonu. „Vzal jsem tam s sebou i dva šikovné sportovce z dětského domova Dolní Lánov, kteří se vydali na kratší trať, postavenou speciálně pro dorostenecké kategorie. Také jsem přivezl ceny pro děti a další kolo, o jehož výherci se losovalo,“ doplnil Slavata, který v srpnu uspořádal malý závod také pro dětský domov v Písku.

-red-

líbil se ti článek?