První nástřel i s Červenkou. Podívejte se na předběžnou nominaci hokejistů pro ZOH

Peking 2022
Peking 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Celkem 24 hokejových jmen pro zimní olympijské hry představili trenér reprezentace Filip Pešán společně s generálním manažerem reprezentace Petrem Nedvědem. Jde zatím o předběžnou nominaci. Finální seznam bude zveřejněn 24. ledna.

„Nominace určitě ještě není konečná a osobně si myslím, že se bude s ohledem na současnou situaci ve světe ještě dramaticky měnit. Pracujeme s celou řadou dalších jmen,“ prozradil Filip Pešán, který má seznam ještě 30 náhradníků.

Nejzkušenějším hráčem v aktuální nominaci je šestatřicetiletý útočník Roman Červenka, který reprezentoval Česko už na hrách ve Vancouveru 2010, Soči 2014, Pchjongčchangu 2018 a nyní by měl startovat i v Pekingu 2022.

Zde se podívejte na hokejisty, kteří jsou v předběžné nominaci na zimní olympijské hry 2022. 👇

PŘEDBĚŽNÁ NOMINACE ZOH 2022 | Lední hokej muži 🏒

TO JSOU ONI! 🔥 Borci Česká hokejová reprezentace, kteří míří na #ZOH2022. 🇨🇿 #olympijskytym

Zveřejnil(a) Český olympijský tým dne Čtvrtek 13. ledna 2022

„Romanovi ušijeme roli na tělo, pokud se v nominaci udrží. Je to lídr do kabiny a pravá ruka trenérů. Těším se na práci s ním,“ řekl směrem k Červenkovi kouč Pešán. Červenka odehrál za Česko 150 utkání a dal 40 branek.

I bez hráčů z NHL se vedení národního týmu těší na olympijský turnaj. „Úroveň bude vysoka a my se na to všichni těšíme. Bude to hokejový svátek a pro nás je to obrovská výzva,“ dodal Petr Nedvěd.

Předběžná nominace hokejistů na ZOH 2022:

Brankáři:
Šimon Hrubec (Omsk), Roman Will (Čeljabinsk), Patrik Bartošák (Chabarovsk).

obránci:
Tomáš Kundrátek (Třinec), Lukáš Klok (Nižněkamsk), Ronald Knot (Nižněkamsk), Vojtěch Mozík (Vladivostok), Libor Šulák (Vladivostok), Jakub Jeřábek (Spartak Moskva), David Sklenička (Jokerit Helsinky).

útočníci:
Michal Řepík (Sparta), Vladimír Sobotka (Sparta), David Krejčí (Olomouc), Tomáš Hyka (Čeljabinsk), Lukáš Sedlák (Čeljabinsk), Hynek Zohorna (Oskarhamn), Tomáš Zohorna (Oskarshamn), Roman Červenka (Rapperswil-Jona), Michael Frolík (Lausanne), Jan Kovář (Zug),
Radan Lenc (Chabarovsk), Jiří Smejkal (Pelicans Lahti), Matěj Stránský (Davos), Michael Špaček (Frölunda).

líbil se ti článek?