Proti předpokladům pod pět kruhů. Satoranského parta zanechala v Tokiu stopu

#OLYMPIJSKY
#OLYMPIJSKY
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Málokoho by před startem olympijské kvalifikace napadlo, že tahle parta nakonec odletí do hlavního města Japonska. Basketbalisté to ale zvládli, a hlavně díky pověstnému srdíčku a týmovosti se po 41 letech představil český tým pod pěti kruhy.

Malý basketbalový sen party ze srdce Evropy. Tak by se dala popsat jízda české reprezentace kvalifikací o letenku do japonského Tokia.  Parta kolem hvězdného Tomáše Satoranského držela celou dobu pospolu a táhla za jeden provaz. Díky tomu Češi prošli vyřazovací částí a udělali i poslední krok – v přímém souboji o postup na olympiádu porazili Řecko.

Olympijská kolekce už byla v tu dobu představena, a tak dostala návrhářka Zuzana Osako se svým týmem na poslední chvíli další důležitý úkol – připravit oblečení i pro české čahouny. Kousky z modrotiskové kolekce nafasovali také 217 centimetrů obrovitý Ondřej Balvín nebo 213 centimetrů vysoký Jan Veselý.

V ní se později podívali i na zahajovací ceremoniál, který zůstane v paměti především Tomáši Satoranskému. Rozehrávač Chicago Bulls byl společně s tenistkou Petrou Kvitovou pasován do role vlajkonoše české výpravy.

Jako #jedentym

Basketbalová horečka. Takový úspěch po 41 letech zasáhl i fanoušky, kteří na dálku reprezentanty podporovali. Kvůli jinému časovému pásmu se zvonily budíky v českých domácnostech už ve 3 hodiny ráno.

Čeští bojovníci v úvodním utkání skupiny porazili Írán. Přestože to byla jejich jediná výhra, nechali i v zápasech s Francií a Spojenými státy úplně všechno. Postup jim utekl kvůli zápornému skóre.

Jako jeden tým se kluci prezentovali i mimo palubovku. Starali se o dobrou náladu ve vesnici a nezkazili žádnou srandu. Že jsou ta pravá parta ukázali i ve chvíli, kdy dojeli pozdě na trénink kvůli tomu, aby mohli naživo pogratulovat medailistům Jiřímu Prskavcovi a Lukáši Krpálkovi.

Cesta za snem

V pořadu Cesta za snem na czechteam.tv jsme vám představili tři tváře tohoto výběru – Tomáše Satoranského, Ondřeje BalvínaJana Veselého. Pusťte si příběhy kluků, kteří to tvrdou prací dotáhli mezi elitu.

líbil se ti článek?