Postup basketbalistů na olympiádu? Známe X faktor jejich úspěchu!

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Jsou to borci. Čeští basketbalisté znovu předvedli, jak dokážou konkurovat nejlepším týmům planety. Důkazem je senzační úspěch na kvalifikačním turnaji o olympijské hry, který celý ovládli. Zkušený trenér Michal Ježdík v podcastu Přes Příkop prozradil, kde je tajemství úspěchu této skvělé party.

Vytvořili neskutečně sehraný tým, který na palubovce bojuje do posledního míče a nikdy se nevzdává. Hodně důležitou osobou je ale v tomto případě trenér Ronen Ginzburg.

„Ronen je X faktorem úspěchu v posledních šesti letech, kdy přešel k reprezentaci. Není nejlepší expertem z pohledu strategie, taktiky a rozvoje herních činností, ale má neskutečné vlastnosti ve smyslu komunikace s hráči, dávání jim respektu a ještě implementuje nejnovější herní prvky, které by se báli čeští trenéři zařadit,“ vyzdvihuje kvality kouče Michal Ježdík.

„Hrozně mu pomáhá ten jeho izraelská naturel. Celý život proti něčemu nebo někomu Izraelci bojují. Atakují slabé stránky soupeře, ne aby je porazili, ale aby je oslabili,“ upozorňuje Ježdík na zajímavou odlišnost Izraelců oproti jiným trenérům.

TOP basketbalové týmy na olympiádě🏀☝
(4:45)

Kromě toho Ginzburg dává hráčům pocit důležitosti v týmu. „Jednotlivě je navštěvuje, povídá si s hráči, řeší jejich roli v národním týmu. I proto rádi jezdí na reprezentační akce.“

   
líbil se ti článek?