Nová Raškovka mizí z regálů. Slaďte se s českým olympijským týmem

Alpine Pro
Alpine Pro
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Je výraznější a optimističtější. „Troufám si říct, že by měl děda obrovskou radost,“ říká Jan Mazoch, bývalý skokan na lyžích a vnuk Jiřího Rašky, na adresu nové verze legendární čepice Raškovka. „Je to takový nástroj k propojení sportovců a fanoušků. Doufejme, že v ní budou lidi fandit českým sportovcům, a že jich také na stupních vítězů uvidíme co nejvíce.“

Raškovka verze 2.0, kterou znovu obléknou čeští olympionici na hrách v Pekingu 2022, navazuje na úspěšný model z Pchjongčchangu 2018. Čepic, které připomínají tu, v níž Raška triumfoval v Grenoblu 1968, se podle výrobce ALPINE PRO tehdy prodalo až šedesáti tisíc kusů. I nyní si ji mohou fanoušci koupit v obchodech ALPINE PRO nebo na webu raskovka.cz a sladit se tak s českým olympijským týmem.

Nová Raškovka, stejně jako její předchozí verze, kvapem z regálů mizí. Jen v prvních týdnech od začátku prodeje, se její zásoby ztenčily o třetinu. „Prodeje Raškovky kulminovaly před Vánocemi, kdy je hodně zákazníků darovalo svým blízkým pod stromeček. Očekáváme, že zájem o Raškovky bude během her opět enormní, a proto jsme naši síť prodejen dočasně rozšířili ještě o speciální prodejny,“ říká Václav Hrbek, generální ředitel ALPINE PRO.

Snažili jsme se pro tuto kolekci vzít z Raškovky to nejlepší a v drobných detailech ji vylepšit, modernizovat.

Najdete je v pražském obchodním centru Quadrio a také na Olympijském festivalu v Brně. „Tam pro fanoušky připravujeme hned dvě prodejny včetně speciální Raškárny, kde se budou prodávat hlavně čepice Raškovky.“

Kromě chybějící bambulky se Raškovka liší od té minulé odstíny trikolory. „Snažili jsme se pro tuto kolekci vzít z Raškovky to nejlepší a v drobných detailech ji vylepšit, modernizovat,“ popisuje Kateřina Neumannová. Právě olympijská šampionka z Turína 2006 v běhu na lyžích se na vývoji olympijské kolekce společně s dalšími sportovci podílí.

Čepice má navíc na své zadní straně originální cedulku s nápisem Made in Czech Republic, protože Raškovka 2.0 je vyrobená v České republice. Kromě toho jsou na cedulce namísto znaků, jak o čepici pečovat, vtipné piktogramy zimních sportů – hokeje, lyžování, bobů, biatlonu a snowboardingu.

„Mně se líbí cedulka na Raškovce hlavně kvůli tomu, že je tam čtyřbob ztvárněný jako žehlička. To je pecka," říká pilot čtyřbobu Dominik Dvořák, který vzápětí přiznal, že žehlil jen jednou v životě. Podobně na tom jsou i jeho kolegové z ledového koryta.

Na den, kdy začínají olympijské hry v Pekingu, připadá také výročí narození Jiřího Rašky - 4. února se zároveň otevře i Olympijský festival v Brně. „Tohoto legendárního sportovce si připomeneme s jeho vnukem Janem Mazochem, který ve Festivalu posvětí skokanský můstek," prozrazuje Naďa Černá, projektová manažerka Olympijského festivalu. „Zveme proto všechny návštěvníky, aby dorazili právě v populární čepici Raškovka. Její novou verzi 2.0 bude možné koupit v obchodě Alpine Pro v areálu festivalu Nová Zbrojovka.“

líbil se ti článek?