Stříbrné vábení! Český půlkař na Evropských hrách napodobil trenéra Holušu

Evropské hry 2023
Evropské hry 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Před startem měl v hlavě vítězství. V polském Chořově chtěl ovládnout papírově slabší „B“ běh na 800 metrů, aby pro svůj tým získal maximum možných bodů. „Potřebovali jsme běžet hlavně rychle a v závěru jsme si klukama pomohli navzájem,“ vysvětloval v cíli Filip Šnejdr, který nakonec tak trochu nečekaně vybojoval na Evropských hrách stříbro časem 1:46,84. Závod byl zároveň součástí mistrovství Evropy atletických družstev.

A taky velmi specifický, vždyť silnější běh „A“ byl pomalejší. „Podle mě to kluci podcenili. Určitě si mysleli, že náš výsledný čas tak rychlý není. Tahle skupina měla rozhodně na výkon pod 1:46,00,“ uvažoval svěřenec Jakuba Holuši, dvojnásobného stříbrného medailisty z halového mistrovství světa v bězích na 800 a 1500 metrů.

Lepšího času nedosáhl v minulých dnech ani nikdo ze závodníků z nižších divizí, mezi nimiž byl například dvojnásobný medailista z mistrovství světa Amel Tuka z Bosny a Hercegoviny. Pro Šnejdra je druhé místo největším individuálním úspěchem. Navíc pro český tým získal veledůležitých 15 bodů.

„Motivací je ale vždycky víc. Čas, umístění, body do rankingu. Přijela taky rodina, všechno dopadlo super,“ usmíval se osmadvacetiletý atlet Dukly Praha. „Mám obrovskou radost. Tenhle stadion patří k nejhezčím v Evropě. Běželo se mi skvěle, dráha je tady rychlá.“

A oslava?
I ta bude. „Určitě si na to dáme s trenérem jedno pivo,“ hlásil a se smíchem dodal: „Samozřejmě až po sezoně.“

líbil se ti článek?