Nasajte atmosféru! Vytipovali jsme 4 filmy, co vás naladí na olympiádu

Filmové tipy
Filmové tipy
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Vzestupy a pády, příběhy outsiderů i pořádné drama. Do začátku zimních olympijských her ještě pár dní zbývá, takže je perfektní čas dostat se do nálady a začít držet palce. Aby to šlo samo, vybrali jsme 4 filmy s olympijskou a sportovní tematikou, co stojí za zhlédnutí. Znáte je všechny?

Orel Eddie (81 % podle ČSFD)

Není důležité vyhrát, ale snažit se. Orel Eddie mapuje strhující příběh člověka, který pro sport neměl nejmenší fyzické předpoklady, ale stejně se rozhodl, že se stane olympionikem. Poté, co ho pro nesportovní postavu a nálož dioptrií nevzali do týmu alpského lyžování, Eddie se rozhodl pro skoky na lyžích. Jeho příklad ukazuje, že když máte sen, není ani kvalifikace na olympijské hry nedosažitelná. Film vás provede jeho kariérou, která je spíš než vavříny lemována posledními místy, ale i nekonečným odhodláním postavit se nepřízni osudu.

Pásky z Nagana (95 % podle ČSFD)

Strhující vyprávění o hokejovém turnaji století na olympijských hrách v Naganu 1998. Zavzpomínejte na legendární vítězství naší reprezentace, které na náměstích oslavila celá republika. Dokument nabízí nové pohledy do zákulisí, dosud nezveřejněné záběry a hlavně dotočené reakce tehdejších hráčů. Ať si Nagano pamatujete osobně nebo ne, při sledování dokumentu Ondřeje Hudečka budete možná muset zamáčknout slzu dojetí.

V Pekingu nás poprvé v historii bude reprezentovat mužská i ženská hokejová reprezentace. Držme jim společně palce!

Kokosy na sněhu (78 % podle ČSFD)

Film o jamajském bobu nemohl v našem výběru chybět. Parta sprinterů, kteří byli ve skutečnosti spíš vojáci, se pod vedením svérázného trenéra dostane až na zimní olympiádu v Calgary 1988. Tam je kromě minusových teplot, jaké do té doby nikdy nezažili, čeká i nevraživost ze stran tradičních bobových velmocí a trable s technikou. Přesto všechno si ale jamajská posádka vybojuje respekt a uznání. Ještě než si film pustíte, zjistěte, co bylo oproti realitě ve filmu jinak.

 

Já, Tonya (75 % podle ČSFD)

Když chcete uspět za každou cenu, můžete se dostat na scestí. Tonya Harding patřila k nejlepším krasobruslařkám světa, ale po útoku na svou rivalku spadla na dno. Černá komedie vypráví pozadí jednoho z největších sportovních skandálů historie.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený I,Tonya (@itonyamovie)

líbil se ti článek?