Moje cesta: Co z pověrčivosti hledá na dálnici Šárka Kašpárková?

Toyota
Toyota
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Po celé republice ročně najezdí tisíce kilometrů, když jako ambasadorka Sazka Olympijského víceboje vozí sport do škol. Bronzová olympijská medailistka a mistryně světa Šárka Kašpárková si chvíle na cestách za volantem své hybridní Toyoty RAV 4 užívá.

Někdo má například před jízdou rituál, že si do auta udělá kávu nebo čaj. Bývalá atletka Šárka Kašpárková má svůj netradiční rituál při jízdě. „Když jedu po dálnici, tak hledám na kilometrovníku u cesty číslo 20,5. Narodila jsem se totiž 20. května. Jakmile tu cedulku vidím, tak vím, že ta cesta bude v pohodě,“ prozradila Šárka, která o sobě tvrdí, že je klidnou řidičkou.

„Občas si ale zanadávám, když někdo udělá nečekanou kravinu na silnici. To mě opravdu dokáže rozzlobit. Jinak když někoho vezu, tak mám odezvu, že se semnou v autě cítí bezpečně,“ řekla bronzová medailistka z her v Atlantě 1996.

V minulosti už ale několik pokut dostala. „Bylo to hlavně za rychlou jízdu. Když jsem byla mladší, tak jsem pořád někam spěchala. Od chvíle, co byl u nás zaveden bodový systém, tak jezdím pomaleji a stává se ze mě krajinkář,“ smála se Šárka.

Za volantem hybridní Toyoty RAV 4 baví členku Českého klubu olympioniků sledovat i spotřebu paliva. „S kolegy ze Sazka Olympijského víceboje máme stejné vozy a porovnáváme, kdo spotřebuje méně paliva. Máme takovou interní soutěž. Ale hlavně nás baví, kolik mají naše auta doplňků, které dělají jízdu komfortnější a bezpečnější.“

V rámci Sazka Olympijského víceboje jezdí Šárka na základní školy po republice, kde s dalšími olympioniky pořádá speciální trénink pro děti. Už jen příjezd Šárky ke škole je pro malé sportovce událostí. „Máme totiž moc hezký design aut vyladěný v rámci našeho projektu. Ravky hned zaujmou pozornost. Lidé často chodí kolem mého auta a sledují, co je na tom pěkném voze napsáno.“

Pokud si chcete stejně jako Šárka Kašpárková užívat jízdu v Toyotě, tak můžete do 30. září soutěžit o hybridní vůz Toyota C-HR na webu sazkaolympijskyviceboj.cz/diplom. „Toyota C-HR mě hned zaujala svým designem. Je moc pěkný jako z jiného světa. Navíc jde o menší auto, které je super do  městského provozu,“ vyzdvihuje býval světová šampionka kvality vozu, který může být na rok váš.

líbil se ti článek?