Měli jsme z olympiády přivézt medaili! Mladí hokejisté litují neproměněných šancí

EYOWF 2022
EYOWF 2022
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Byli tak blízko. Čeští hokejisté reprezentace do 18 let odletěli na Evropský olympijský festival mládeže (EYOF) do finského Vuokatti s jasným cílem – vybojovat medaili. Po jedné výhře a třech porážkách ale na turnaji obsadili nepopulární čtvrté místo. Přes velké zklamání je atmosféra mládežnické olympiády nadchla.

Prohra 2:4 s Ruskem, vysoká výhra 9:3 nad Lotyšskem, těsná prohra 3:4 s Finskem. Český tým šel do posledního zápasu s Běloruskem s tím, že pokud vyhraje v základní hrací době, přiveze si z Vuokatti bronz. 

Přestože běloruské soupeře podle statistik čeští mladicí přehráli, nakonec z toho byla porážka 3:4. „Byl to vyrovnaný zápas, ale vlastní chyby a špatná koncovka nám to prohrála. Nevyužili jsme hodně přesilovek. Hrozně nás to mrzí. Chtěli jsme bronz,“ povzdechl si hokejista Aleš Čech.

Byl jsem rád, že jsem tady s klukama byl. Máme skvělou partu. Je to čest reprezentovat.

Zklamaný byl po utkání i trenér reprezentace Jakub Petr. „Tenhle tým, co tady byl, měl uhrát medaili. Spoustu zápasů prohráváme o jeden gól. Je to těžké nejen pro hráče, ale i pro nás trenéry. Pořád nedostáváme odměnu v podobě vítězství nebo medaile.“ 

Turnaj hokejistů do 18 let ovládlo nakonec Finsko, druhé bylo Bělorusko a třetí Rusko. Český tým skončil čtvrtý před Lotyšskem.

6 MÝTŮ o hokejistech s Petrem Mrázkem🏒😳
(4:10)

„Největší mínus je, že nejedeme s medailí domů. Finsko je krásné. Olympijský festival byl úžasný. Realizační tým se o nás skvěle staral,“ řekl hokejista Čech a souhlasil s ním i jeho spoluhráč Adam Bareš. „Byl jsem rád, že jsem tady s klukama byl. Máme skvělou partu. Je to čest reprezentovat. Mrzí mě, že jsme tu placku nevybojovali.“

Klíčový duel o bronz nevyšel. 🥔 Češi podlehli o gól Bělorusku a z mládežnické olympiády vezou nepopulární čtvrté místo. Díky, kluci Česká hokejová reprezentace za reprezentaci. 🇨🇿 ❤️

Zveřejnil(a) Český olympijský tým dne Pátek 17. prosince 2021

Evropský olympijský festival mládeže ve Vuokatti bude pokračovat od 20. do 25. března, kdy budou tentokrát mladí sportovci reprezentovat v krasobruslení, biatlonu, alpském lyžování nebo snowboardingu. 

„Mladým sportovců otevře Evropský olympijský festival mládeže oči. Někteří poprvé závodí v takto velké konkurenci. Navíc poznají i jiné sporty a zákonitosti olympijské akce,“ uvedl na adresu EYOF Martin Doktor, sportovní ředitel Českého olympijského výboru.

líbil se ti článek?