„Běhal mi mráz po zádech!“ Mladý hokejista Dvořák byl vlajkonošem na olympiádě

EYOWF 2022
EYOWF 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Zažil atmosféru jako na velkých olympijských hrách. Reprezentační hokejista do 18 let Adam Dvořák se společně se svými spoluhráči zúčastnil zahajovacího ceremoniálu Evropského olympijského festivalu mládeže, který hostí finské Vuokatti. Dvořák navíc měl tu čest být vlajkonošem české výpravy.

Nástup na ceremoniál, sliby trenéra, rozhodčího a hráče, zapálení olympijského ohně. Evropský olympijský festival mládeže má podobný průběh zahajovacího ceremoniálu, jako olympijské hry. Mladí čeští hokejisté byli okouzleni atmosférou slavnostního aktu.

Nezapomenutelný zážitek to byl především pro útočníka Adama Dvořáka, který byl zvolen vlajkonošem českého týmu. „Bylo mi na schůzce s vedením našeho týmu oznámeno, že ponesu vlajku. Udělalo mi to radost. Jen jsem byl před ceremoniálem trochu nervózní,“ prozradil syn bývalého extraligového hokejisty Michala Dvořáka.

Chceme si urvat nějaký cenný kov. Nebude to ale vůbec lehké.

„Je to obrovská pocta nést vlajku na olympiádě za národní tým. Větší pocta snad ani nemůže být. Moc jsem si to užil a jsem rád, že jsem se toho mohl ujmout,“ hrdě vyprávěl Dvořák. Před zahájením se držel instrukcí od pořadatelů a nechtěl udělat žádnou chybu. „Běhal mi mráz po zádech. Říkali mi, že mám nést vlajku před sebou a nemávat s ní. Držet ji nahoře, a aby se hlavně nezamotala.“

Kromě nezapomenutelného zážitku ze zahajovacího ceremoniálu si společně se spoluhráči chce odvézt z Evropského olympijského festivalu mládeže i hmatatelnou vzpomínku. „Chceme si urvat nějaký cenný kov. Nebude to ale vůbec lehké,“ upozornil Dvořák. První utkání s Ruskem prohrál český tým 2:4. Český tým se ale nevzdává a bude bojovat.

líbil se ti článek?