Medaile po 18 letech! Gymnastka Mašová navázala na EYOF na svůj vzor Pálešovou

EYOF 2023
EYOF 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Tohle byl její den! Den, na který česká gymnastika čekala dlouhých 18 let. Vanesa Mašová na Evropském olympijském festivalu mládeže v Mariboru vybojovala dvě bronzové medaile. Naposledy na EYOF získala medaili pro českou gymnastiku Kristýna Pálešová v roce 2005. Mašová se narodila až tři roky po tomto úspěchu.

„Kristýna tehdy získala na EYOF stříbro na bradlech. Jsem ráda, že jsem uspěla na bradlech stejně jako ona,“ prozradila dojatá patnáctiletá brněnská sportovkyně.

Za pouhých 15 minut Vanesa senzačně získala dvě bronzové medaile. Nejdříve uspěla na přeskoku, a pak zazářila i na bradlech. „Medaile z přeskoku byla nečekanější. Kvalifikovala jsem se do finále z 5. místa. Na bradlech to zase byla těžší medaile, protože ta moje sestava nebyla lehká,“ řekla Mašová, která dělá gymnastiku 10 let.

„Jsem moc šťastná, protože jsem nečekala, že bych mohla na EYOF vyhrát dva bronzy. Jsou to moje nejcennější medaile. Je to šílené,“ nevěřícně kroutila hlavou gymnastka, jejíž vzorem je kromě Pálešové i legendární sedminásobná olympijská vítězka Věra Čáslavská. „Hodně jsem si o ní četla i viděla videa z jejích závodů.“

I Vanesa Mašová se chce stejně jako její vzory představit na olympijských hrách. „Chci se zkusit probojovat na olympijské hry v roce 2028,“ plánuje čerstvá dvojnásobná medailistka EYOF.

líbil se ti článek?