Kouč bronzové hokejové dvacítky Augusta: „Nejtěžší je rozhodovat o životech hráčů.“

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Nejrychlejší čtyři góly v historii hokejových šampionátů do 20 let, obrat v zápase o bronz s Finy a euforie. Tak se dá shrnout poslední vystoupení českých mladíků na mistrovství světa. Do podcastu Přes Příkop přijal pozvání trenér dvacítky Patrik Augusta.

Dvacítka získala druhou medaili za sebou. Máme tu nastupující silnou generaci nebo je to známka, že se český hokej vrací do absolutní špičky? Co je pro Patrika Augustu nejtěžší na práci hokejového trenéra? Jak se dá hráči říct, že se nevešel na soupisku? Jaký má kouč národního výběru rukopis? Je spíš autoritář nebo demokrat? Co může trenér říct, aby klukům narostla křídla? Musí být dobrý motivátor, nebo jsou mladíci hladoví po úspěchu a potřebují spíš brzdit?

Patrik Augusta má za sebou sám úspěšnou hráčskou kariéru. Pomáhá mu v té trenérské? Jak se dívá na snahy tlačit hráče v co nejnižším věku do vyšších kategorií a mezi dospělé? Prospívá to rozvoji jejich dovedností? Stává se z hokeje skrz skills coache a zaměření na jednotlivce individuální sport? Sdílí čeští hokejoví trenéři knowhow nebo je mezi nimi nevraživost? Zašel by se všemi z extraligy na pivo?

Další díly podcastu Přes Příkop najdete ZDE.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Český hokej (@ceskyhokej.cz)

líbil se ti článek?