Kompenzační cvičení pro sportující děti a mládež podle Prof. Pavla Koláře

Oficiální
Oficiální
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Centrum pohybové medicíny Prof. Pavla Koláře zahajuje nový projekt: FIT KID Sport Kurz kompenzačního cvičení pro sportující děti ve věku 8–15 let, vytvořený na základě principů Dynamické neuromuskulární stabilizace (DNS).

Cílem tohoto specializovaného kurzu je naučit sportovce správné pohybové a dechové stereotypy potřebné pro jejich konkrétní sport a tím zaručit bezproblémový tělesný vývoj a předcházet zdravotním problémům z přetížení. Právě u dětí a mládeže se následky sportovního přetížení projevují bolestmi pohybového aparátu, zhoršením výkonu a nezřídka i předčasným ukončením sportovní kariéry.

V rámci cvičení se dbá na přesnou polohu v každém kloubu a na integraci hlubokého stabilizačního systému páteře do složitých sportovních pohybů. Tím se optimalizuje distribuce vnitřních sil působících na páteř a klouby a vzniklý pohyb se stane i při vysoké sportovní zátěži šetrný vůči tělu. Právě z tohoto důvodu známí sportovci jako Jaromír Jágr, Ondřej Synek, Tomáš Berdych nebo Ester Ledecká již integrovali principy DNS do svého tréninku.

Konkrétně se jedná o tříměsíční program vedený fyzioterapeutem Centra pohybové medicíny Pavla Koláře, který je vytvořen na míru konkrétnímu sportu. Lekce probíhají v našich prostorách na Waltrovce nebo na Chodově, popřípadě i přímo v klubu a přítomnost dětského trenéra je samozřejmě vítána. V rámci kurzu lze také objednat kompletní kineziologický rozbor sportovce, který popíše stav pohybového aparátu, jeho možnosti a stanoví potencionální rizika s ohledem na vykonávanou sportovní aktivitu.

Kompletní informace včetně cen kurzů naleznete ZDE.

Přihlásit se můžete prostřednictvím těchto kontaktů:

+420 222 204 304

recepce@cpmpk.cz

líbil se ti článek?