Jsem rád, že tahle medaile bude viset v mojí sbírce, řekl bronzový gólman Bauer

Světové hry 2022
Světové hry 2022
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Před pěti lety na Světových hrách v Polsku zažil zklamání ze čtvrtého místa, tentokrát si florbalový brankář Lukáš Bauer mohl vychutnávat bronzovou radost po vítězství 7:3 nad Lotyši. „Pocity jsou krásné. My jsme si to zažili loni na mistrovství světa a rozhodně jsme i sem přijeli s cílem získat medaili. Bohužel se Švédy a Finy nám to moc nevyšlo, ale zápas o bronz jsme zvládli jako nejlepší na turnaji. Bronz na začátek nového cyklu s novým realizačním týmem je super,“ řekl jedenatřicetiletý gólman.

Rychlá reakce, a pak nejlepší pocit, který můžeš zažít! 🥅 | LUKÁŠ BAUER
(3:21)

Jak moc je pro vás bronz ze Světových her 2022 v Birminghamu cenný vzhledem k tomu, že jste zažil čtvrté místo na Světových hrách 2017?

Já si toho moc vážím, protože medaili ze Světových her ještě nemám. Takže je to zase něco nového. Mohu ji přidat do své sbírky a jsem moc rád, že tam ta medaile bude viset a že jsme první český florbalový tým, který medaili ze Světových her má.

Takže jste si splnil hattrick – medaili z mistrovství světa, Superligy a Světových her během necelého roku?

Rozhodně. To období je zakončené pěkným úspěchem. Ještě bych chtěl medaili z Poháru mistrů, ale to už je jiná pohádka. Ale určitě je to super a mám obrovskou radost, že jsme to zvládli.

Co bylo v utkání s Lotyši nejtěžší?

Myslím, že až poslední třetina. V první a ve druhé jsme to velmi dobře zvládali pochytávat, nepouštěli jsme je do tolika brejků, což je jejich obrovská zbraň a jsou v tom velmi silní. Porazili Švýcary a remizovali se Švédy, takže jsme věděli, že tohle nesmíme dopustit. To se nám povedlo. Třetí třetina byla bohužel rozkouskovaná mnoha vyloučeními, jednou červenou kartou, a to si myslím pak hrálo víc do karet Lotyšům, kteří měli možnost víc tlačit. Tlak na konci nebyl příjemný, obzvlášť po dvou rychlých gólech, ale naštěstí jsme dali na 6:3, a to už rozhodlo.

Kam by cestoval za exotikou Lukáš Bauer? 🏝 | SEZNAM SE
(1:33)

Jak jste vy i tým brali podmínky tady, jiný formát turnaje?

Snažili jsme se podmínky úplně neřešit, protože formát je odlišný, a to dost. Je nás tu jen dvanáct hráčů do pole, dva gólmani, kratší hrací čas v podstatě o čtvrtinu. Prostor je taky úplně jiný než v normální sportovní hale, takže jsme se tomu museli přizpůsobit, protože jinak bychom tady asi nic nevyhráli.

Jak jste obecně vnímal atmosféru Světových her?

Jako úžasnou. Je to pro nás tak speciální věc, kterou nemáme šanci jinde zažít. Potkáváme se s jinými sportovci z mnoha zemích, se kterými se obecně ve florbale nepotkáme. Nebo se dostaneme do Českého domu a setkáme se s našimi sportovci z jiných sportů, popovídáme si. Atmosféra je velmi přívětivá napříč sporty, národy i florbalisty, protože je to něco, na co se čeká čtyři roky, stejně jako u olympijských her. My jsme z toho naprosto nadšení.

Jaké budou oslavy?

Doufám, že velké. Ve středu odpoledne odlétáme, takže si to chceme užít. Volného času moc nebylo, měli jsme pět zápasů v pěti dnech, jeden dva dny na aklimatizaci po dlouhém přeletu. Oslavy budou určitě fajn. Chceme si užít město, kam jsme se doteď moc nedostali, a určitě se stavíme i v Českém domě na dobré jídlo a pití od skvělého kuchaře Míši.

A kam povedou vaše kroky po návratu?

Především do práce a jinak normálně zpátky do tréninkového procesu. Jsme v letní přípravě, máme za sebou dva měsíce a ještě nás přibližně dva čekají do ligy. Naštěstí už to bude trochu víc herní, doufám, že se dostaneme víc na hřiště.

líbil se ti článek?