Jakub Klauda má bronz v muaythai!

Světové hry 2017
Světové hry 2017
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Český zápasník Jakub Klauda vyhrál v muaythai kategorie do 91 kilogramů zápas o bronzovou medaili a pro českou výpravu vybojoval celkem už osmý cenný kov ze Světových her ve Vratislavi! Němce Jakoba Stybena porazil 29:28, když měl v druhém a třetím kole převahu.

Klauda měl obrovskou motivaci vyhrát, protože v semifinálovém zápasu proti Polákovi Lukaszi Radoszovi byl podle mnohých lepší, ale rozhodčí se přiklonili na stranu domácího bojoníka, který byl posledním z Poláků v Muaythai.

„Těžký to bylo hodně. Protože po včerejším výroku rozhodčích, kdy za mnou potom chodili i samotní Poláci, že jsem to měl vyhrát, bylo hodně těžké se dát psychicky dohromady. Ale zvládl jsem to a jsem moc rád," hodnotil zápas Klauda.

S německým soupeřem jednou v Plzni soupeřil. "Měl dobrý nástup, ale cítil jsem, že mě nějak neohrožuje, tak jsem ho nechal trochu vyblbnout. Ale v druhém kole jsem do toho vlítil, co jsem mohl. A tato taktika vyšla. Rozhodně to je největší úspěch kariéry, mám medaili z neolympijských her, to je momentálně nejvíc," radoval se.

líbil se ti článek?