Jaké bylo léto s Českou olympijskou nadací?

Olympijská nadace
Olympijská nadace
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Pohyb potřebuje každé dítě. Sport totiž neformuje děti jen po fyzické stránce, ale také utužuje jejich ducha a učí je základním hodnotám. Z tohoto důvodu by měla být přirozená chuť dětí se hýbat maximálně podpořena, bez ohledu na finanční zázemí rodiny. Právě to je hlavním cílem České olympijské nadace. Díky pomoci různých organizací i jednotlivců pak může olympijská nadace plnit sportovní sny více dětem.

Jedním z dlouhodobých podporovatelů je T-Mobile Olympijský běh a jeho účastníci. Část z každého startovného dospělého běžce totiž putuje pravidelně na sportování dětí z nadace. Běžec svou registrací přispěje minimálně 20 Kč, svou částku ale může i navýšit. 7 430 běžců se tak podílelo na vybrání celkové částky 474 300 Kč. 

Dalších 100 000 korun pomohli v rámci T-Mobile Olympijského běhu vybodovat sportovci prostřednictvím aplikace EPP Pomáhej pohybem. Nadace ČEZ patří mezi pravidelné přispěvatele. Každoročně můžeme společně vyběhat peníze pro děti z nadace. Stačí si s sebou na sport vzít svůj chytrý telefon a zapnout v něm nainstalovanou aplikaci EPP Pomáhej pohybem. Aplikace funguje jako klasický sport tracker a vámi vyběhané kilometry převádí na body. Body je pak možné přidělit na vybraný podporovaný projekt. I nyní v aplikaci EPP Pomáhej pohybem můžete podpořit sportování dětí, a to v rámci projektu Aktivní září

Pravidelně pomáhá i Slovácké léto. Pořadatelé projektu, který už od roku 2008 na začátku prázdnin roztančí a rozhýbe Uherské Hradiště, i letos uspořádali beachvolejbalový turnaj, jehož výtěžek putoval na sportování dětí. 

Během července se uskutečnila kampaň společnosti Procter&Gamble „Udržme ji ve hře“, jejichž tváří byla Natálie Mlýnková v minulosti podpořená Českou olympijskou nadací.  Z řad sportovkyň se dále zapojily basketbalistka Ilona Burgrová a skikrosařka Nikol Kučerová. Opět pomáhal každý, kdo si zakoupil produkty Always v sítí drogeriích DM. 

Maminka Natálie Mlýnkové: Díky pomoci České olympijské nadace si Natka může plnit své sny
(04:08)

Kromě finanční podpory pomáhá plnit sportovní sny mnoho dalších organizací. I letos se mohly děti podporované nadací zúčastnit příměstských sportovních kempů Gymnathlon. Kempy jsou vedené zkušenými trenéry, kteří děti provádí sporty jako je atletika a gymnastika. Nezapomíná se ani na zábavu v podobě pohybových a míčových her. 

Nově se také České olympijská nadace spojila s Kaskáda Race. Kaskáda Race je závod určený dětem, dospělým i týmům. Trať vede náročným přírodním terénem a na závodníky čeká voda, bláto, lesní cesty i prudké stoupání. Dobrý pocit po doběhu umocní to, že 50 Kč z každého startovného poputuje na sport dětí.

Manažerka České olympijské nadace Veronika Opršalová dodává: "Jsme vděční za všechny naše podporovatele. Ať už jde o finanční podporu, o zmínku o nás, přesdílení našich aktivit na sociálních sítích nebo o pomoc na akcích. Každá pomoc se počítá a velice si jí vážíme." 

líbil se ti článek?