Splněný sen na Superfinále florbalu

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

O titul Mistra České republiky ve florbalu dětí, mužů i žen se utkaly nejlepší české kluby. A opět to byla velká podívaná. Kromě napínavých zápasů si diváci mohli užívat neopakovatelnou atmosféru v zaplněné O2 aréně.

Diváky totiž po celou dobu Superfinále doprovázely soutěže, autogramiády i veletrh florbalového vybavení. Také se mohli podílet na audiovizuálním umění. Stačilo si jen do svého chytrého telefonu stáhnout aplikaci a sledovat, jak se celá O2 aréna rozzářila. Jeden ze sektorů ale zářil ještě o něco více. Byly v něm totiž rodiny podporované Českou olympijskou nadací. 

Jednou z florbalových fanoušků, které zářil úsměv na tváři, byla patnáctiletá Verča. Díky České olympijské nadaci a Českému florbalu se jí splnil sen, zúčastnit se spolu se svou rodinou Superfinále. Jak Verča uznává, je opravdový sportovní nadšenec. Druhý stupeň základní školy absolvovala ve sportovní třídě, a právě tehdy se začala závodně věnovat florbalu. Díky své píli a ctižádosti se stala členkou krajské reprezentace dívek. V roce 2022 dokonce reprezentovala svůj kraj na letní Olympiádě dětí a mládeže.

Verča se v rámci hostování v elitním týmu dorostenek FAT PIPE Florbal Chodov účastnila MČR 2023 v Brně. Své sportovní sny si tak postupně plní. Spolu s týmem získala titul mistryň ČR, zvítězila na mezinárodním mládežnickém turnaji  Kalmarsundfloorballcup ve Švédsku a zapojila se například i do Prague floorball Games 2023.

"Vzhledem k finanční náročnosti sportovního vybavení i dalších potřebných pomůcek jsme si požádali o podporu České olympijské nadace. Právě díky podpoře olympijské nadace si Verča mohla pořídit speciální florbalovou obuv, sporttester i spolufinancovat budoucí soustředění.", říká maminka Verči. 

Díky Českému florbalu se tak splnil sen nejen Verče, ale i dalším nadačním rodinám. A sny se budou plnit dál. V rámci školních florbalových turnajů ČEPS Cup se díky společnosti Remobil vybralo 686 mobilních telefonů, ze kterých Český florbal a Remobil věnují 10 000 Kč na sportování dětí z České olympijské nadace.  

líbil se ti článek?