Hrát na olympiádě pod Eiffelovkou? Bude to úžasné! Rozplývají se čeští plážoví volejbalisté

Paříž 2024
Paříž 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Spektakulární zahájení olympijských her v Paříži 2024 na řece Seině a kurty pro plážový volejbal přímo pod Eiffelovou věží. Čeští volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner mají o to větší motivaci probojovat se podruhé na olympiádu. „Splnil by se nám sen,“ říká Schweiner.

Už jen zahájení olympijských her 26. července 2024 bude výjimečné! Poprvé v historii se uskuteční mimo olympijský stadion. Organizátoři naplánovali šest kilometrů dlouhou plavbu po řece Seině před 600 000 diváky, kteří budou lemovat celou trasu. Na 160 lodích poplují tisíce sportovců. K tomu sportovní a umělecká show u pařížských památek a mostů.

„Slavnostní zahájení na Seině bude skvělé a spektakulární. Celá Paříž a Francie tím bude žít. Pokud se na hry kvalifikujeme, tak doufám, že nebudeme hrát hned den po zahájení,“ přeje si David Schweiner. „Slavnostní zahájení na Seině bude obrovský zážitek,“ dodává Ondřej Perušič.

Kolem nás už se množí dotazy, jestli jim seženeme vstupenky, pokud se kvalifikujeme na olympiádu.

Plážoví volejbalisté budou mít navíc na olympijských hrách v Paříži kurty postavené na dokonalém místě. „Viděl jsme návrhy olympijského kurtu pod Eiffelovkou, a přišlo mi to úžasné. Těžko by se dalo najít lepší místo pro náš sport. Večerní zápasy tam budou kouzelné,“ září Perušič. I jeho parťák Schweiner by chtěl hrát na kouzelném místě.

„Představa kurtu pod Eiffelovkou je krásná. Turnaj už tam byl v roce 2011 a náš trenér Andrea Tomatis se ho zúčastnil a prý to bylo to úžasné. Rádi bychom, kdyby se nám splnil sen.“

A dalším velkým bonusem bude blízkost olympijských her pro české fanoušky. „Hrát ve stejném časovém pásmu bude výhoda pro nás sportovce z Evropy. Čeští diváci si sem najdou cestu a kulisa bude určitě úžasná. Kolem nás už se množí dotazy, jestli jim seženeme vstupenky, pokud se kvalifikujeme na olympiádu,“ usmívá se Schweiner.

David Schweiner, Ondřej Perušič & Andrea Tomatis
(02:53)

Cesta ke kvalifikaci na olympijské hry do Paříže vede přes skvělé výkony na velkých turnajích. A jeden velký prestižní turnaj Ostrava Beach Pro se uskuteční na přelomu května a června v Dolních Vítkovicích. Tak neváhejte, a přijeďte fandit českým volejbalistům do Ostravy.

líbil se ti článek?