Hokejisté Pardubic na startu! Poběžte Olympijský běh a potkejte elitní sportovce

Olympijský běh
Olympijský běh
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Je obrovským lákadlem i pro ty, kteří běh nemají mezi nejoblíbenějšími sporty. Vítězství totiž není hlavním motorem, proč se postavit na start T-Mobile Olympijského běhu - 21. června se na 90 místech České republiky, a také v americkém Washingtonu, běží na podporu olympijských myšlenek. A právě olympijský duch propojuje v tento den svět vrcholových sportovců s těmi amatérskými, ale i s širokou veřejností.

A koho tedy můžete potkat na startu? Tak třeba v Pardubicích kompletní tým extraligových hokejistů. „Už dříve jsem s Českým olympijským výborem spolupracoval a účastnil se například Olympiády dětí a mládeže. Olympijský běh oslavuje olympijskou myšlenku a sport obecně, proto se s týmem akce zúčastníme,“ řekl jeho nový trenér Václav Varaďa. „Pro nás to bude zpestření letní přípravy a zároveň tím budeme šířit pohyb a sport jako takový mezi další lidi.“

V pražské Hvězdě se můžete potkat se stříbrným olympijským medailistou kanoistou Lukášem Rohanem, nebo olympijským reprezentantem v curlingu Tomášem Paulem. Účastnické medaile tu běžcům předají například gymnastky Aneta Holasová či Kristýna Pálešová, skikrosařka Nikol Kučerová, snowboardistka Vendula Hopjáková nebo atletka Lucie Škrobáková. „Jsme moc rádi za to, že se zapojují jak aktivní sportovci, tak ti starší z Českého klubu olympioniků,“ ujistil David Novotný, manažer projektu.

V Chomutově se potkáte se zápasníkem Arturem Omarovem, v Lelekovicích s triatlonistou Filipem Ospalým. Kutná hora se pyšní účastí světové rekordmanky v běhu na 800 metrů Jarmily Kratochvílové. V Ostravě-Porubě bude nadějná mladá hokejistka Klára Peslarová a v Olomouci někdejší skvělá tenistka Dája Bedáňová.

Poběžte taky! 🤩 Sejdeme se na startu 21. června. Máte už startovní číslo? 👉🏻 www.olympijskybeh.cz

Zveřejnil(a) Český olympijský tým dne Pondělí 5. června 2023

A protože je Olympijský běh opravdu pro každého, zúčastní se i elitní čeští parasportovci. V Brně se představí orientační běžkyně Lenka Hornová nebo atletka Eva Kacanu. Do Palkovic dorazí alpský lyžař Tadeáš Kříž a do Mostu atlet Daniel Hýna. „Je skvělé, že se Olympijského běhu mohou účastnit i parasportovci. Právě tyto akce ukazují, že sport je jenom jeden a že i člověk s handicapem může aktivně sportovat,“ řekla Veronika Macková z Českého paralympijského výboru. „Budeme se těšit na výkony paralympijských sportovců, kteří si jdou trať také vyzkoušet.”

A pozor! Konec registrací na letošní T-Mobile Olympijský běh je 11. června. Příhlásit se můžete ZDE.

líbil se ti článek?