Fanoušci, pozor! Prodej vstupenek na olympijské hry v Paříži začne už letos v prosinci

Paříž 2024
Paříž 2024
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Toužíte po vstupenkách na olympijské hry v Paříži? Pak buďte ve střehu od 1. prosince 2022. S koncem letošního roku se totiž otevře možnost registrace pro zájemce o vstupenky na olympijské hry v roce 2024. Proces prodeje vstupenek pak začne v únoru 2023. Samotné vstupenky budou k dostání pouze prostřednictvím webu organizátorů her. Jelikož se očekává obrovský zájem z celého světa, organizační výbor bude ze zájemců losovat ty, kteří dostanou šanci si lístky zakoupit.

Vedle samotných lístků bude možné si pořídit balíčky zahrnující vstupenky společně s VIP servisem a dalšími službami, jako je například ubytování. Ty budou dostupné prostřednictvím výhradního distributora On Location. V Česku je budete moci zakoupit prostřednictvím společnosti IBTravel, která se stala zástupcem On Location v České republice.

„Olympijské hry se vrací do Evropy po dvaceti letech, navíc v Paříži se budou soutěže konat v nádherných historických kulisách, takže poptávka po vstupenkách bude obrovská z celého světa. Proto organizátoři doporučují fanouškům stát se členy Club Paris 2024, neboť díky tomu budou dostávat aktuální informace o vstupenkách a budou mít příležitost získat přednostní přístup k jejich nákupu,“ vysvětluje Blanka Konečná z Českého olympijského výboru nový systém prodeje vstupenek.

Paříž 2024: Na co se těšit?
(00:53)

„Komplexní balíčky bude nabízet pouze výhradní distributor On Location, který se pro Česko dohodl na spolupráci s cestovní kanceláří IBTravel, u níž si budou moci objednat pobyty fanoušci, kteří upřednostňují zajištění služeb i s českým servisem.“

Slavnostní zahájení olympijských her v Paříži proběhne 26. července na řece Seině, na jejíž březích se očekávají statisíce fanoušků. Už o dva dny dříve se ale rozehrají turnaje v ragby a fotbalu. Hry potrvají do 11. srpna 2024 a k dispozici pro ně bude téměř 10 milionů vstupenek. Nejlevnější by měly stát 24 eur a téměř polovina vstupenek má být dostupná v ceně do 50 eur.

Jak bude jejich prodej probíhat?

Ve čtvrtek 1. prosince 2022 se na webu oficiálního prodeje vstupenek otevře registrace pro zájemce o samostatně prodejné vstupenky, jejichž prodej pak bude mít dvě fáze. První se otevře v polovině února 2023. Pro členy Club Paris 2024 má být vyhrazené speciální okno od 15 do 18. února, díky čemuž budou mít k dispozici větší výběr vstupenek. Také členové tohoto klubu si musí vytvořit registraci na prodejním webu a i z nich se budou losovat ti, kdo si vstupenky budou moci koupit. Od března do konce dubna 2023 pak proběhne druhá fáze prodeje samotných vstupenek.

„Organizátoři se snaží, aby rovný přístup ke vstupenkám mělo co nejvíc lidí, proto zvolili formu losování ze zájemců,“ dodává Blanka Konečná. „Všem fanouškům doporučujeme nákup vstupenek a pobytových balíčků pouze na webu organizátorů nebo u oficiálních distributorů, protože tak budou mít jistotu, že obdrží platné vstupenky.“

Pobytové balíčky, které nabídne společnost On Location, v Česku prostřednictvím IBTravel, budou mít řadu variant – od standardních až po ty přizpůsobené konkrétním zákazníkům. Zahrnovat budou garantované vstupenky, přístup do salonků a skyboxů na sportovištích, dopravu, ubytování či jedinečné kulturní, gastronomické a sportovní aktivity pro ty, kdo chtějí prožít skutečně nezapomenutelné chvíle. Více informací o těchto balíčcích najdete ZDE nebo využijte českého zástupce – www.ibtravel.cz. 

líbil se ti článek?