Den po stříbru zlato! Fišerová přesedlala v hlídkách z kajaku do kanoe a slaví s parťačkami

Evropské hry 2023
Evropské hry 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Páté zlato pro Česko na Evropských hrách! Kanoistky Tereza Fišerová, Gabriela Satková a Tereza Kneblová ovládly závod hlídek a staly se zároveň i mistryněmi Evropy.

Den po stříbru ze závodu hlídek v kategorii C1 tak Fišerová přidala ještě cennější kov v K1. A to ještě plánuje v Polsku startovat v dalších závodech. „Dvě medaile už mám, tak po mně nechtějte třetí,“ smála se Fišerová.

České trio si v peřejích přispalo jen dvě trestné sekundy za dotek Satkové na předposlední brance. Před druhými Britkami skončily s náskokem tří vteřin. „Byla to docela dobrá jízda. Nějaké chybky tam byly, ale my jsme si poradily. Ale že z toho vyjde zlato jsme nečekala. Ale jsem za to ráda,“ řekla po závodě spokojená Satková, která si pochvalovala atmosféru v týmu. „Občas něco nevyjde, ale vzájemně se podporujeme a jsem za to moc ráda.“

Nejrychlejší ze všech hlídek! 🥇 … a to o parník! 🚢 Kanoistky suverénně ovládly týmový závod na Evropských hrách. Jste...

Zveřejnil(a) Český olympijský tým dne Pátek 30. června 2023

Trojice našich kanoistek si tak zopakovala zlatou euforii z Prahy. Před třemi lety totiž spolu slavily triumf na mistrovství Evropy v Troji.

V pátek na kanálu startovala i hlídka kanoistů Lukáš Rohan, Jiří Prskavec a Václav chaloupka, kteří skončili šestí. V sobotu se budou na Evropských hrách bojovat o individuální medaile na kajaku a závěrečný den půjdou do akce kanoisté a závodníci kayakcrossu.

ZLATÉ peřeje! 🏆 Hlídka kanoistek slaví triumf na Evropských hrách
(1:34)
líbil se ti článek?