(Vy)hlídky na zlato? České vodní slalomářky netrpělivě čekaly, jakou získají medaili

Evropské hry 2023
Evropské hry 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Zlaté nebo stříbrné? Vodní slalomářky Tereza Fišerová, Antonie Galušková a Amálie Hilgertová byly hodinu po závodě hlídek na Evropských hrách uvedeny v oficiálních výsledcích jako vítězky. Co se nakonec stalo, že přišly o zlato?

Dramatický závěr! 😱 Holky, tak jsme zlaté nebo stříbrné? 🤔
(1:41)

Peřejemi se v nejrychlejším čase prohnaly v závodě hlídek francouzské závodnice. Jenže od rozhodčích dostaly penalizaci 50 sekund za neprojetou branku. České závodnice tak byly první, ale dobře věděly, že se konečný výsledek ještě změní, protože soupeřka brankou projela.

„V našem sportu přejeme i ostatním. My bychom Francouzkám padesátku nedaly, tak jsme jim zlato přály,“ řekla Fišerová, která s ostatními čekala na finální verdikt hodinu. „Jsem nesmírně šťastná, jak to dopadlo. Sice to není zlatá, ale stříbrná je taky moc pěkná.“

Se svojí reprezentační parťačkou souhlasila i Amálie Hilgertová. „Dopadlo to tak, jak to mělo dopadnout. Obrovskou radost ze stříbrné medaile měla nejmladší členka dvaadvacetiletá Antonie Galušková. „Pověsím si jí do kuchyně, a budu se na ni dívat. Je to strašně krásný. Ještě nikdy jsem nic takového nezažila.“

Smutek naopak zavládl v mužském partě českých vodních slalomářů. Jiří Prskavec, Vít Přindiš a Jakub Krejčí měli nejvyšší ambice, ale bohužel také dostali penalizaci 50 sekund za neprojetou branku číslo devatenáct. Jenže jim rozhodčí protest neuznali. „Mě to nenapadlo. Já jsem tam jel hodně podobně jako v kvalifikaci, ještě jsem bouchnul o dno, což mě srovnalo. Byl jsem překvapený,“ uvedl Přindiš, který si stál za tím, že branku projel. Český tým nakonec skončil na 14. místě.

 
líbil se ti článek?