Česká hokejová dvacítka válí na MS. Víte, že její hráči zářili už na Olympiádě mládeže?

ODM 2023
ODM 2023
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Český hokejový tým do 20 let si na mistrovství světa v kanadském Halifaxu zatím vede skvěle. Víte, že 22 hráčů českého výběru, zažilo atmosféru olympiády? V letech 2018 či 2020 se totiž zúčastnili Olympiády dětí a mládeže, kde bojovali za své kraje. Kromě Davida Jiříčka, Marcela Marcela, Gabriela Sturze, Tomáše Suchánka v roce 2018 v Pardubickém kraji naskočili na led třeba i útočníci Matouš Menšík a Martin Ryšavý.

Mladí hokejisté mají na Olympiádu dětí a mládeže skvělé vzpomínky. „Za mě to byl turnaj, kde se sejde nejen hokejový, ale i celý sportovní ročník. Je to obrovská zábava a pro mě to byla taková česká olympiáda. Fakt jsem si ODM užil, jak s klukama, tak celý turnaj, ceremoniály, byla to pecka! Bylo to všechno sice rychlé, ale pro mě velmi příjemná akce, asi jedna z nejlepších, co si pamatuju z raného mládí. Velký turnaj, všichni kluci z Česka, se kterými se potkávám ještě teď, což je super,“ řekl útočník Martin Ryšavý, který reprezentoval Olomoucký kraj a se svým týmem tehdy skončil pátý.

Jeho současný spoluhráč z reprezentace Matouš Menšík hrál na ODM za kraj Vysočina a vybojoval zlatou. „Už je to dlouho, ale vzpomínky stále žijí, taky jsme se tady v Kanadě sešli ve třech z původního týmu a dostali jsme se až sem. Ve finále jsem tehdy dal vítězný gól a byl to největší úspěch, kterého jsem v té době mohl dosáhnout. Finále jsme vyhráli 5:4 a byl to krásný pocit,“ vzpomíná Menšík.

6 MÝTŮ o hokejistech s Petrem Mrázkem🏒😳
(4:10)

Všem mladým hokejistům posílá vzkaz: „Je to o tom, že všichni na sobě musíte makat, a i když se třeba do finálního výběru na ODM nedostanete, tak to nevzdávejte a pokračujte v tvrdé práci. Je to dlouhá, ale krásná cesta,“ burcuje jihlavský útočník.

Reprezentační útočník Ryšavý také popsal celou hokejovou cestu přes ODM až na MS v Halifaxu: „Je to samozřejmě dlouhé. Teď si sice říkám, jak rychle se to všechno sešlo, ale jak nad tím teď přemýšlím, cesta z ODM, nebo první reprezentační akce až na dvacítky, je strašně dlouhá. Já si myslím, že to za to stojí. Občas jste nahoře, někdy dole, ale každý takový turnaj, to musí vždycky kluky bavit. Když to ale toho sportovce nebaví, tak je to za mě špatně. Na tyhle turnaje se prostě vzpomíná nejlépe. V mládí je hokej ještě jen pro zábavu a člověk se tím má bavit.“

líbil se ti článek?