Bývalé lyžařky Křížová a Strachová: O životě po kariéře i šancích Ester Ledecké

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Cílevědomost, píle, stresová odolnost. To jsou vlastnosti, které má skoro každý vrcholový sportovec, zato většině lidí v běžném životě chybí, shodují se bývalé alpské lyžařky Šárka Strachová a Klára Křížová v Olympijském podcastu Radiožurnálu.

Profesionální sport jim hodně dal. "Jsem za tu etapu vděčná, přestože jsem nezískala medaile na velkých závodech, získala jsem zkušenosti, ze kterých nyní čerpám," upozornila Křižová, pro níž byl šok, když rovnýma nohama skočila do běžného života.

"Najednou jsem nevěděla, z čeho budu žít, co budu dělat. Přihlásila jsem se na úřad práce a založila si živnostenský list," prozradila dcera bronzové olympioničky Olgy Charvátové Křížové. "Naučila jsme se anglicky, procestovala jsem celý svět. Umím i pracovat se stresem. To se hodí především v této době," usmívá se Klára.

Když ale téma podcastu přišlo právě na současnou dobu, Strachové a ani Křížové už moc do smíchu nebylo. A to především kvůli dětem. "Je hrozně znát, že jim chybí pohyb a víc teď sedí. I když se rodiče snaží, tak toho času na ně tolik nemají. Hodně dětí přibírá a čím dál častěji je něco bolí," upozorňuje Strachová.

líbil se ti článek?