„Stojí to za to“ vzkazuje kampaň o finanční podpoře sportovních snů dětí

Olympijská nadace
Olympijská nadace
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Pohyb potřebuje každé dítě, ne každá rodina si ale sport může dovolit. Česká olympijská nadace proto již od roku 2012 pomáhá rodičům uskutečňovat sportovní sny jejich dětí. Kampaní „Stojí to za to“ v České televizi upozornila na význam sportu pro děti a potřebu jeho podpory ze strany veřejnosti.

Stojí to za to! 🤩
(0:20)

Spoty „Stojí to za to“ běžely v České televizi od 10. do 23. května. Myšlenku rovných příležitostí ve sportu pro všechny děti v nich podpořili patroni nadace Eva SamkováDavid Svoboda, ke kterým se přidali Tomáš VernerMartin Doktor. Všichni společně apelují na důležitost sportu, radosti, kterou přináší, a prožití vítězství i proher. Sport neformuje děti jen po fyzické stránce, ale také utužuje jejich ducha a učí základním hodnotám. Z tohoto důvodu by měla být přirozená chuť dětí se hýbat maximálně podpořena bez ohledu na finanční zázemí rodiny.

Kromě televize se spoty objevily také v Českém rozhlase, pro který je spolu s olympijským vítězem Davidem Svobodou namluvily i dvě podpořené děti. Těch bylo za osm let fungování nadace již 3 242 a lze očekávat, že po obnovení provozu sportovních klubů množství žádostí jen poroste.

Nedostatek peněz nesmí dětem bránit ve sportování

Důležitý není talent, ale chuť a zájem sportovat. Česká olympijská nadace se nesoustředí na podporu pouze výjimečných jedinců, ale všech, kteří o to stojí. Poselstvím kampaně je nejen výzva k finanční podpoře nadace, ale rovněž nabídka pomoci rodičům, kteří si náklady za sport nemohou dovolit.

Poslední zasedání nadace proběhlo v dubnu tohoto roku, kdy bylo na podporu dětí rozděleno více než 900 000 Kč. Možnost finanční pomoci se vztahuje na sportovce ve věku od 6 do 18 let, jejichž rodiče například pobírají přídavek na dítě, jsou samoživitelé nebo se vinou mimořádných okolností ocitli v tíživé sociální situaci.

Nadace zároveň pamatuje také na děti v dětských domovech či pěstounské péči, kterým rovněž přispívá na sportovní vybavení, členské příspěvky, sportovní kurzy, kroužky nebo soustředění. Žádat o finanční podporu lze prostřednictvím přihlášky na webu nadace do 31. srpna, jelikož na zářijovém zasedání nadace rozhodne o pomoci pro další mladé sportovce.

líbil se ti článek?