Buď jako Bobb! Přispět dětem na sportování může každý

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Závodně hraje beachvolejbal i tenis. Ale i na sítích je jako doma. „O České olympijské nadaci jsem se dozvěděl právě ze sociálních sítí. Přijde mi šílené, že by děti nemohly sportovat kvůli nedostatku financí,“ říká Robert Kufa, který jim letos přispěl na sportování už potřetí. Tentokrát částkou 66 000 korun.

Malé sportovce podporuje právě skrze sport. V letošním roce se uskutečnil už desátý ročník benefičního turnaje: Vyber si, Vydraž si, Zahraj si. Beachvolejbaloví nadšenci měli opět možnost vydražit svou oblíbenou hvězdu z řad elitních českých hráčů, mezi kterými nechyběli ani Ondřej Perušič a David Schweiner, a zahrát si turnaj po jejich boku. Částka, za kterou si je vydraží, pak míří charitativním projektům, který vybere a dopředu oznámí sám hráč.

„Jsem strašně rád, že tahle nadace tady je. Sport je klíčová věc pro každého z nás,“ doplňuje pětatřicetiletý muž s přezdívkou Bobb. Po jeho boku si charitativní turnaj užila Dana Francová, která desítky tisíc pro dobrou věc věnovala.

„Bobba sleduju delší dobu. Líbí se mi, že je takový optimistický a veselý,“ prozradila amatérská beachvolejbalistka Francová, proč si Roberta Kufa vybrala. „Jsem opravdu fanynka tohoto sportu. Hraje i má dcera, která byla loni poprvé na turnaj pozvána a díky tomu jsem zjistila, že tato úžasná akce existuje. Dopředu jsem věděla, že pokud si vyberu Bobba, podpořím děti z České olympijské nadace. Moc se mi líbí spojení příjemného s užitečným a myslím, že v tom budu příští rok pokračovat.“

Maminka Natálie Mlýnkové: Díky pomoci České olympijské nadace si Natka může plnit své sny
(04:08)

Česká olympijská nadace oslavuje 12. prosince jubilejní desáté narozeniny. Za tu dobu finančně podpořila ve sportování přes 3700 dětí z ekonomicky znevýhodněných rodin. Jednou z nich byla v minulosti i hokejistka Natálie Mlýnková, která se jako první nadační dítě probojovala až na olympijské hry do Pekingu.

Přispět na sportování dětí a rozdávat radost sportem může každý. Jste to právě vy? Klikněte SEM.

Už 10 let plníme dětské sny 💚 | Česká olympijská nadace
(2:21)
líbil se ti článek?