Basketbalistky jasně porazily Belgii a postaraly se o druhé české zlato v Tbilisi!

EYOF 2015
EYOF 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Tbilisi - Druhou zlatou medaili posledního dne olympijského festivalu mládeže vybojovaly pro českou výpravu basketbalistky. Ve finále s Belgií předvedly výborný soustředěný výkon a své soupeřky nakonec porazily o více než dvacet bodů!

Na úvod turnaje s Belgií o bod prohrály, dnes stejnému týmu nedaly šanci. České basketbalistky vstoupily do utkání soustředěné a s parádní defenzivou, po dvou čtvrtinách vedly 24:8. Ve stejném duchu pokračoval tým trenérů Richarda Fouska a Roberta Landy i po přestávce a i když Belgičanky začaly v poslední čtvrtině pomalu dotahovat, o jasnou výhru a zlaté medaile už Češky nemohly připravit.

„Sám jsem překvapený, jak se tenhle tým vypracoval,“ říkal ještě na palubovce trenér Fousek, který už před dvěma lety stál za stejným úspěchem basketbalistek na EYOF v Utrechtu. „Tenkrát měl ten celek výraznější osobnosti, ale tahle parta zase tvoří skvělý tým - na hřišti i mimo něj - a to je v tak mladém věku obrovská výhoda,“ chválil zlatá děvčata trenér.

„Belgičankám jsme to vrátily. A hodně,“ smály se samotné hráčky, které si oslavy na palubovce pořádně užily. „Pocity jsou úplně super! Jsme opravdu šťastné, že jsme to dotáhli až sem. Myslím, že jsme dnes opravdu zaslouženě vyhrály,“ zářila kapitánka Šípová.

Česko - Belgie 52:32 (12:3, 24:5, 39:13)
Kopecká a Šípová 13, Smutná 7, Voráčková 6, Brabencová a Pospíšilová 5, Rašková 3, Szczotková, Šotolová, Tomancová.

líbil se ti článek?