Letenský souboj na kolech pro dobrou věc. Jak si vedli olympionik Rohan a biker Kolář?

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Na začátku října odstartovala Česká olympijská nadace spolu s olympioniky podzimní výzvu #POHYBEMPRODETI. Tato výzva má za cíl rozhýbat veřejnost a pomoci tím získat peníze pro děti, které by jinak neměly finance na sportování. Kanoista Lukáš Rohan a biketrialista Vašek Kolář se rozhodli v rámci výzvy poměřit své síly na kolech Specialized.

Závod startoval pod Letenským kopcem a cílem byl Pražský metronom. Oba si zvolili vlastní trasu k dosažení vrcholu. Lukáš se rozhodl, že se nebude šetřit a vyšlápne si kopec trasou plnou vyhlídek. Vašek zvolil kratší, zato náročnější cestu. K metronomu se vydal po schodech. Jak závod dopadl se můžete sami podívat na videu. 👇🏻 

„Je důležité, aby byl sport dostupným pro všechny, bez ohledu na výkonnost, barvu pleti, náboženské nebo politické vyznání nebo společenský původ. Toho se v nadaci snažíme docílit už deset let. Jsme rádi, že nám k tomu pomáhá jak veřejnost, dobrovolníci, sportovci, partneři nadace, ale i další podporovatelé," uvedla Veronika Opršalová, ředitelka České olympijské nadace.

Jedním z podporovatelů nadace je i společnost Specialized. „Společně s Lukášem Rohanem a Vaškem Kolářem se zapojili do naší výzvy #POHYBEMPRODETI tím, že poskytli klukům na závod kola. Navíc přispěli nemalou částkou 100 000 korun, za což jim patří náš obrovský dík," poděkovala Opršalová za štědrý příspěvek na sportování dětí.

Česká olympijská nadace pomáhá sportovcům ve věku 6 až 18 let, jejichž rodičům chybí finanční prostředky na jejich sportovní aktivity. Pomáhá jim s úhradou členských příspěvků, sportovního vybavení, kempů nebo soustředění, a to i dětem z dětských domovů a v pěstounské péči. Pokud chcete pomoci i Vy, máte poslední týden na to, abyste se zapojili do výzvy #POHYBEMPRODETI.

líbil se ti článek?