Olympionici podpořili děti ve sportování a prozradili své tipy. Pomoci můžete i vy!

Olympijská nadace
Olympijská nadace
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Stále více rodičů dnes stojí před rozhodnutím, jaký sportovní kroužek svým dětem může dopřát a zda vůbec. Rodinám v době energetické krize čím dál častěji scházejí na sportování peníze. Pomoci může Česká olympijská nadace, která se už 10 let snaží u sportu udržet děti z ekonomicky znevýhodněných rodin. Právě nyní ve spolupráci s českými olympioniky také v Praze na Petříně odstartovala výzvu #pohybemprodeti.

„V dnešní době je to velmi důležité. Myslím si, že se čím dál víc rodin bude dostávat do situace, kdy bude zvažovat, jestli mají na sportování svých dětí peníze. Doufám, že se dozvědí, že tuhle možnost u České olympijské nadace mají,“ říká basketbalistka Ilona Burgrová, která na Petřín dorazila i s oběma dětmi.

Přidat se k nim může v následujících dnech kdokoli a odkudkoliv i na dálku, a to prostřednictvím virtuálního týmu #pohybemprodeti. Nákupem osobního startovního čísla na webové stránce www.olympijskanadace.cz může přispět libovolnou částkou nejméně od 100 korun pro Českou olympijskou nadaci. A k tomu si vyšlápnout, vyběhnout nebo třeba vyjet na kole libovolný kopec ve svém okolí. Veškerý výtěžek z nákupu virtuálních startovních čísel jde na podporu sportování dětí.

Olympijská VÝZVA! 💪🏻 Vyšlápni si svůj oblíbený kopec ⛰ | #POHYBEMPRODETI

Na Petříně se kromě jiných sešli například i tenistka Lucie Šafářová, lyžařka Šárka Strachová, nebo šermíř Jiří Beran. Coby rodiče prozradili pár užitečných tipů, jak se s dětmi hýbat.

Tenistka Lucie Šáfářová
Chodíme s Leontýnkou na dětskou gymnastiku Monkey´s Gym a hrozně jí to baví. Je tam nejrůznější prolézání, učí se kotouly. Teď má také období, kdy miluje šatičky, tak jsme s ní začali chodit i na minitanečky, je to spíš taková skákaná. (smích) Jinak chodíme na procházky a občas trošku hrajeme tenis, prostě co se dá.

Lyžařka Šárka Strachová
Ema chodí na plavání a na lezení. K tomu má dramatický kroužek, aby všechno neměla jen sportovně zaměřené. A tam má hraní, tancování a zpět. Jinak spolu zvládáme kolo, brusle, lyžování a především procházky venku. Doma cvičíme jógu.

Basketbalistka Ilona Burgrová
My jsme začali chodit s Terezkou do Sokola, to je ta řízená aktivita. Jinak se hlavně snažíme využít procházky k tomu, že si během ní přidáváme úkoly. Například běžíme rychleji k nějakému stromu, chodíme jako medvěd, jako žabky – hodně to propojuju se zvířátky. Doma zase stavíme opičí dráhu a blbneme.

Šermíř Jiří Beran
Důležité je, aby děti byly hodně venku za každého počasí. I proto jsme vybrali školku, kde dcera chodí každý den ven ať prší, sněží, cokoliv. My se o víkendu taky snažíme být venku, protože když děti zůstanou doma mají tam tablety, hračky a už se moc nehýbou. Jinak naše dcera chodí tancovat a plavat. Venku v přírodě si vymýšlíme naše vlastní hřiště. Nejlepší je, když jsou tam nějaké kameny nebo stromy, na které se dá vylézt.

líbil se ti článek?