Studujte na prestižní univerzitě. Přihlášky jsou otevřené

Duální kariéra
Duální kariéra
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Chcete se vzdělávat? Projekt Duální kariéry Českého olympijského výboru ve spolupráci s University of New York in Prague nabízí rozmanitou škálu studia. Vybrat si můžete třeba sportovní management, psychologii nebo třeba komunikaci a média. „Studium je vhodné pro sportovce, kteří jsou ochotni napnout síly a vystudovat prestižní školu v anglickém jazyce a dosáhnout tím vzdělání, které zcela určitě uplatní v budoucím životě,“ míní Kateřina Neumannová, manažerka projektu Duální kariéra.

Český olympijský výbor je partnerem této prestižní univerzity. „Díky tomu umíme nabídnout zájemcům, kteří mají předpoklady úspěšného dokončení studia, výraznou slevu na školném,“ líčí Neumannová, olympijská šampionka v běžeckém lyžování z Turína 2006. „Sportovec si po přidělení této podpory uhradí pouze 15 procent běžného školného.“ Studium na UNYP už absolvoval například rychlostní kanoista Filip Dvořák.

S ukončeným vzděláním na UNYP se sportovcům určitě otevře řada možností.

Mnoho oborů, které univerzita studentům nabízí, má přímou souvislost se sportem. „Kvalitní vzdělání je důležitý předpoklad budoucího uplatnění na trhu práce. S ukončeným vzděláním na UNYP se sportovcům určitě otevře řada možností,“ říká Neumannová. „Já sama bych si zvolila management sportu, který je velmi blízko tomu, co dělám v současné době.“

Další možnost studia se sportovcům otevírá už od 31. ledna 2022. Přihlášky je možné podávat průběžně. Součástí žádosti musí být motivační dopis ke studiu v rozsahu A4 a doložení úrovně anglického jazyka. Ale ani nižší úroveň není překážkou ucházet se o studium. UNYP nabízí program pro zlepšení jazykové úrovně uchazečů o studium.

AKTUÁLNĚ: Možnosti podpory studia na UNYP jsou v současné době omezené. V případě vážného zájmu o studium, případně jazykové kurzy, na UNYP nás kontaktujte.

Žádosti budou předloženy komisi Duální kariéry, která je vyhodnotí a návrh předá k finálnímu rozhodnutí Jiřímu Kejvalovi, předsedovi ČOV. Jedním z hlavních kritérií bude předpoklad úspěšně dokončit vybraný studijní program a vize sportovce zůstat po ukončení sportovní kariéry ve sportovním prostředí a tím využít znalostí získaných studiem. Možnost čerpat nabídku mají sportovci dle pravidel programu Duální kariéry, žádosti zasílejte přes systém podávání žádostí www.olympijskytym.cz/dualnikariera. Dotazy ke studiu a možnosti získání podpory zasílejte na adresu voriskova@olympic.cz.

líbil se ti článek?