Po stopách Zátopka. První ročník běžeckého závodu láká nejen unikátní trasou

Rio 2016
Rio 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Čtyřnásobný olympijský vítěz Emil Zátopek v Lomené aleji ve Staré Boleslavi sám s oblibou trénoval. A teď se na stejném místě uskuteční na jeho počest také první ročník běžeckého závodu Zátopkova 10. Odstartuje v sobotu 12. srpna.

„Závod je výjimečný v tom, že se celý běží v lese na čerstvém vzduchu a jeho trasa vede skutečně po stezkách, kde Emil trénoval. Rádi bychom přilákali lidi do přírody a ukázali tím, že se v ní běhá lépe než v centru města,“ vysvětluje David Dvořák, ředitel závodu.

Startovat se bude intervalově v několika kategoriích, na závodníky čekají dva pětikilometrové okruhy či případně dvoučlenná štafeta s poloviční distancí na jednoho běžce.

„Spousta masových běhů je ve městech po silnici, Zátopkův závod ale chceme pojmout trošku skromněji. Jak počtem účastníků, nádherným prostředím, tak také jakýmsi spiritem, který kolem nejlepšího maratonce všech dob pořád přetrvává.“

Kapacita závodu je omezená na 500 startovních čísel a registrace už je možná pouze na místě. Účast přislíbila i paní Dana Zátopková a na startu se dost možná objeví olympijský vítěz z Londýna David Svoboda.

„Nechali jsme si dokonce oficiálně změřit trať závodu, takže si běžci mohou být jistí, že neuběhnou víc ani míň,“ usmívá se Dvořák.

Postavička fenomenálního běžce Zátopka byl i symbolem Českého olympijského týmu pro letní hry v Riu, sportovce zdobila na oficiální kolekci oblečení je stylizovaná silueta a všechny provázelo heslo „Když nemůžeš, přidej!“

Více o závodu Zátopkova 10 najdete na webu, FacebookuInstagramu!

líbil se ti článek?