Nadvláda Moravskoslezského kraje v krasobruslení! Třetí zlato přidal mladý objev

ODM 2023
ODM 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Až neuvěřitelný potenciál má krasobruslařská škola z Moravskoslezského kraje. Chlapecké kategorie kategorie na Olympiádě dětí a mládeže v Královéhradeckém kraji s přehledem ovládli zástupci z bruslařského klubu Ostrava. V kategorii mladších dívek zase dominovala Veronika Taubeová, která do této chvíle žádný úspěch nezaznamenala. Svým vítězstvím dovršila pomyslný zlatý hattrick mladých sportovců ze Slezska.

Poté, co Vojtěch Warisch s Janem Vrškem naplnili očekávání a bez jakýchkoliv problémů opanovali ve svých kategoriích, na řadě byly dívky. Jedenáctiletá krasobruslařka, která byla nejmladší členkou krasobruslařské výpravy, naskočila na led v Nové Pace se svým vystoupením v druhé polovině listiny s cílem zaútočit na pódium. Excelentním výkonem ji však s přehledem posunul k titulu.  

Její největší soupeřkou byla v tu chvíli Eliška Kubáňová. O rok starší kamarádka se ještě snažila o zlatou medaili zabojovat, nakonec však brala stříbro. Zlatou medaili si z ODM odvezla  mladší z dvojice nadějných krasobruslařek.

Vítězka byla se svým výkonem spokojená, přesto pár chybiček ve svém představení našla. „Byla jsem nervózní, ale ne tak moc, jako na loňském mistrovství republiky,“ prozradila mladá krasobruslařka, která s bruslením začala po vzoru starší sestry. „V budoucnu bych se chtěla zúčastnit dospělé olympiády a umístit se na co nejlepším místě.“, řekla na závěr.

Nadmíru spokojený byl i trenér Lukáš Ovčáček. „ Přesto že všichni udělali nějaké menší chyby v závodních jízdách, dokázali ustát náročnou atmosféru tak velké soutěže a zvítězit ve svých kategoriích.“ Chválou ovšem nešetřil, protože o medaile přijeli zabojovat. „Už během sezony všichni předváděli kvalitní výkony a dařilo se jim vyhrávat, ale nakonec je celkový výsledek až neuvěřitelný a jsem na všechny velmi pyšný.“

Autor: Jan Táborský

líbil se ti článek?