Dvojnásobný šampion ODM krasobruslař Warisch: Snažím se být jako Nathan Chen

ODM 2023
ODM 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Po výborném krátkém programu na svůj výkon o den později navázal i ve volných jízdách. Čtrnáctiletý krasobruslař Vojtěch Warisch s velkým náskokem vyhrál Olympiádu dětí a mládeže a dokázal tak obhájit prvenství z roku 2020. V kategorii mladších chlapců uspěl i další závodník z Moravskoslezského kraje jedenáctiletý Jan Vršek.

Tribuny na zimním stadionu v Nové Pace  byly zaplněné do posledního místa. Fanoušci si totiž nechtěli nechat ujít výkony nejlepších mladých krasobruslařů na ODM. První na řadě byla kategorie mladších chlapců, kde se mimo jiné představil Jan Vršek.

Krasobruslař z Ostravy nastoupil na led jako úplně poslední. Svým skvělým výkonem nakonec přeskákal všechny soupeře a mohl se radovat z vítězství. Mladý talent začal s krasobruslením už ve třech letech. 

#ODM2023 | Krasobruslení - mladší žáci | 24.1.2023

„Babička s mamkou mě přivedly k tomuto sportu a začalo mě to hodně bavit. Nejradši mám skoky a učení nových věcí,“ prozradil Vršek triumfu na ODM. A jaké jsou jeho cíle do dalších let? “Chtěl bych začít skákat trojité skoky a zúčastnit se Grand Prix.”

Zkušenosti z předchozí zimní Olympiády dětí a mládeže zužitkoval Vojtěch Warisch, který po zlatém úspěchu na zimní ODM 2020 přijel do Královéhradeckého kraje s těmi nejvyššími ambicemi. Nakonec ovládl jak krátký program, tak i volné jízdy a zvítězil s obrovským náskokem.

„Jsem moc nadšený, že jsem na ODM podruhé a že jsem vyhrál proti dobrým klukům, které znám,” radoval se Warisch, kterého přivedla ke krasobruslení sestra, když mu byli čtyři roky. „Věnovala se tomu a snažil jsem se bruslit podle ní,” prozradil dvojnásobný šampion ODM, jehož vzorem je Nathan Chen. „Snažím se být stejně dobrý jako on, jelikož patří mezi ty nejlepší, a také se na něj dívám, protože jezdí dobře.”

Autor: Jan Táborský

líbil se ti článek?