Známe ambasadorku! Tváří dvacátého ročníku ODM bude snowboardistka Adamczyková

ODM 2023
ODM 2023
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Přípravy Olympiády dětí a mládeže v Královéhradeckém kraji jsou v plném proudu a my máme několik novinek! Ambasadorkou jubilejního dvacátého ročníku se stane dvojnásobná olympijská medailistka Eva Adamczyková, která bude zároveň i vlajkonoškou. A je toho ještě víc.

Zahajovací ceremoniál proběhne v neděli 22. ledna od 14:00 v ČPP Aréně v Hradci Králové. V čele výprav čtrnácti krajů půjdou vlajkonoši z řad bývalých i současných sportovců, domácí mladé talenty na plochu dovede ambasadorka Adamczyková, která zapálí i oheň Olympiády dětí a mládeže. 🔥 

Ahoj všichni! Eva Samková zdraví sportovce na #ODM2023!
(0:42)

„Těší mě, že ambasadorkou a zároveň vlajkonoškou naší krajské výpravy na jubilejním dvacátém ročníku olympiády je právě Eva Adamczyková. Eva je nejen špičková snowboardistka a olympijská vítězka Zimních olympijských her v roce 2014 v Soči, ale také rodačka z Vrchlabí, která má Královéhradecký kraj neodmyslitelně spojen se svými sportovními začátky. Cítím hrdost, že naše mladé sportovní talenty dovede na plochu právě ona,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček.

Eva je nejen špičková snowboardistka a olympijská vítězka Zimních olympijských her v roce 2014 v Soči, ale také rodačka z Vrchlabí, která má Královéhradecký kraj neodmyslitelně spojen se svými sportovními začátky.

Olympijský dům ve Špindlerově Mlýně

Pulzujícím srdcem celé akce bude Špindlerův Mlýn, kde se vojenská zotavovna Hotel VZ Bedřichov promění v Olympijský dům. Jeho slavnostní otevření proběhne rovněž v neděli, a to v 19:30. Veřejnost ho poté bude moct navštívit každý všední den od 9 do 21 hodin.

Mladým sportovcům i návštěvníkům nabídne útočiště plné zábavných aktivit a soutěží od partnerů, Olympijskou vzdělávací zónu EDA, výstavu spojenou s výročím 20 let ODM i odpočinkovou část. Od pondělí do středy zde budou probíhat tematické večery a debaty se zajímavými hosty, na venkovním prostranství se každý podvečer odehrají medailové ceremoniály a ve čtvrtek i slavnostní zakončení.

Vzdělávací program je vhodný také pro školy a školky. V případě zájmu o edukativně-zábavný den strávený na Olympiádě dětí a mládeže se můžete hlásit na e-mailu odm@olympic.cz.

4 města 10 sportů

Eva Adamczyková
28. 04. 1993, Vrchlabí
Snowboarding
Počet zlatých medailí
1
Počet bronzových medailí
1

Sportovní klání budou probíhat od pondělí do čtvrtka ve čtyřech městech. „Právě procházíme nejintenzivnějším obdobím organizace Olympiády dětí a mládeže. Součástí jsou i přípravy sportovišť, hlavně lyžařských areálů ve Vejsplachách a ve Špindlerově Mlýně, kde už dokonce přivítali první sníh, který bude ve finále hrát velmi důležitou roli v celé organizaci. Věřím, že se nám společeně podaří připravit skvělou akci pro všechny účastníky i fanoušky a užijeme si hory plné sněhu,“ říká místopředseda Českého olympijského výboru Filip Šuman.

Sjezdovky ve Špindlerově Mlýně otestují lyžaři a snowboardisté, ve Vrchlabí v areálu Vejsplachy svůj um ukážou biatlonisté, běžkaři, zimní orientační běžci a zrakově postižení běžkaři.

Hokejisté nastoupí ve Vrchlabí i Trutnově, krasobruslaři se představí v Nové Pace. Kromě zmíněných disciplín jsou na programu rovněž šachy. Přenosy vybraných závodů můžete sledovat živě na ČT sport, streamingy najdete na olympijskytym.cz/tv.

líbil se ti článek?