Zlato i bronz! České tenistky zazářily na Evropském olympijském festivalu mládeže

EYOF 2023
EYOF 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

To byla jízda. Tenistka Julie Paštiková ovládla turnaj EYOF v Mariboru po výhře dvakrát 6:4 nad Rumunkou Popaovou. Dvě hodiny po finále singlu pak nastoupila s Terezou Krejčovou do zápasu o 3. místo. Češky se radovaly z výhry nad Lotyškami 6:2 a 6:4. „Byla jsem už hrozně unavená, ale zvládly jsme to,“ radovala se Paštiková, která měla na krku zlato i bronz.

Paštiková hladce procházela prestižním tenisovým turnajem Evropského olympijského festivalu mládeže. „Chtěla jsem singl vyhrát, ale nebylo to jednoduché. Hlavně finálový zápas byl strašně náročný,“ řekla patnáctiletá tenistka z Olomouckého kraje.

Po pár desítkách minut odpočinku následovalo utkání v deblu o 3. místo a české tenistky mohly slavit bronz. „Jsem strašně nadšená. Je to neskutečný pocit. Ještě jsem nikdy nic takového nezažila,“ dojatě vyprávěla Paštiková.

Nadšená byla i její deblová parťačka Tereza Krejčová. „Jsem ráda, že jsme to tady s Julčou zvládly. Už jsme spolu na turnajích hrály, takže jsme věděly, jak ta druhá hraje. Myslím, že nám to spolu šlo a tu medaili jsme si zasloužily.“

Spokojený byl i trenér Jan Perůtka, který byl už u loňského zlata tenisty Jana Kumstáta na EYOF v Banské Bystrici. „Je vidět, že máme v Česku velice dobré tenisové naděje. Důležité je, aby následně uspěly při přechodu do dospělého tenisu.“

líbil se ti článek?