Nejlepší skok mého života! Gymnasta Daněk se na EYOF zapsal do historie

EYOF 2023
EYOF 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Motivovala ho reprezentační kolegyně. Vanesa Mašová vybojovala na Evropském olympijském festivalu mládeže (EYOF) v Mariboru bronz na bradlech a na přeskoku. Den po ní ještě cennější kov získal na přeskoku stříbrný Jonáš Daněk. Stal se historicky prvním českým gymnastou, který na EYOF získal medaili.

„Celou dobu jsem Vanesu během soutěže sledoval, a rozhodl jsem se pořádně zabrat, aby ten úspěch byl ještě lepší,“ prozradil Daněk, jak ho nahecoval parádní výkon kamarádky z reprezentace.

Mašová získala medaili pro českou gymnastiku na EYOF po dlouhých 18 letech. Daněk pak vůbec první pro mladé české gymnasty v třicetileté historii tohoto multisportovního festivalu.

Nastane teď v týmu hecování, jestli jsou hodnotnější dva bronzy Mašové nebo stříbro Daňka? „Kdo je lepší? Do toho bych se radši nepouštěl. Je to ale úžasné. Jde o mojí první velkou medaili z velkého závodu. Neskutečné. Nemám slov,“ vyprávěl sedmnáctiletý gymnasta z SK Hradčany, který krásně popsal svůj pokus: „Byl to nejlepší skok mého života.“

líbil se ti článek?