„Zátopek? Na Oscara prý moc světový,“ říká filmový producent Kryštof Mucha

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Jak je těžké natočit a vyprodukovat sportovní film? V čem je tento žánr složitý a co o něm řekl slavný režisér Miloš Forman? Hostem podcastu Přes Příkop byl Kryštof Mucha, výkonný ředitel Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Kryštof Mucha je zároveň jeden z producentů filmu Zátopek – jak se na celý projekt rok a půl od premiéry a běhá Zátopek ještě v kinech mimo Českou republiku? Co všechno musí mít sportovní film, aby dávalo smysl ho točit? Na čem se dá děj postavit, aby divák neměl pocit, že předem ví, jak to dopadne?

Proč je českých hraných filmů se sportovní tematikou naprosté minimum? Má Kryštof v hlavě další sportovní osobnosti, jejichž příběh by se měl natočit? Co zabránilo filmu Zátopek proniknout na shortlist Oskarů? Co stojí na dobovém filmu nejvíce peněz?

Kultura a sport – co mají společného a hodilo by se sportu vlastní ministerstvo? Karlovarský filmový festival je jednou z nejvýznamnějších společenských akcí na českém území. Jsou sportovci vítanými hosty a patří vůbec do showbyznysu? Z koho se skládá tým, který stojí za provozem celého festivalu? Bojovali někdy s konkurencí?

Premiéra je tady! 🏃🏻‍♂️ Běžíme do kina!

🎬 ZÁTOPEK! 👉🏻 Od zítra běží všude... 🇨🇿 Jste naladěni?

Zveřejnil(a) Český olympijský tým dne Středa 25. srpna 2021

Kryštof je velkým fanouškem fotbalové Slave – co říká na komplikující se cestu sešívaných za titulem? Nechystá se dokumentární série o fotbalové Slavii ve stylu Drive to Survive? Další díly podcastu Přes Příkop najdete ZDE.

líbil se ti článek?