Zajímavosti z Tampere

EYOF 2009
EYOF 2009
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Týdenní olympijský festival v Tampere je minulostí. EYOF přinesl řadu skvělých sportovních momentů. Ale i v zákulisí se dělo hodně zajímavého. Posuďte sami.

Švýcarští cyklisté pojali trénink před časovkou svérázně. Na kritické místo na trati postavili den před závodem na šířku servisní automobil a nacvičovali průjezd zatáčkou. Mělo to jedinou chybu: na silnici byl normální provoz.

Prezident Evropských olympijských výborů Patrick Hickey strávil v Tampere celý týden a osobně navštívil všechna sportoviště.

Pořadatelé 1. ročníku Olympijských her mládeže, který se koná příští léto v Singapuru, vyslali do Tampere několik zvědů. Stejně tak Liberec, který pořádá zimní EYOF v roce 2011.

Ubytování v olympijské vesnici (kde jsou v průběhu roku studentské koleje) bylo luxusní, ve skříních však chyběla ramínka. Internet fungoval jen v informačním centru a na sportovištích.

EYOF pomáhaly pořádat stovky dobrovolníků z celého světa, mimo jiné z Indie.

Tradiční tenisový debl mezi zástupci ČOV a reprezentačního družstva judistů pro sebe opět po dvou letech rozhodli reprezentanti ČOV Jan Stluka a Jaroslav Větvička. Jejich soupeři Jaroslav Švec a Arpád Borbélyi se drželi statečně, na vítězství to ale nestačilo.

líbil se ti článek?