Vtáhnou vás do zákulisí! Nahlédněte do přípravy českých sportovců na olympijské hry v Paříži

Paříž 2024
Paříž 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Buďte společně s českými sportovci na cestě do Paříže na olympijské hry 2024. Projekt Radiožurnálu Sport Olympijský rok mapuje přípravy devíti českých reprezentantů na vrcholnou akci letošního roku. Jak vypadá trénink olympioniků, jak sportovci tráví volný čas a při čem si doma nejvíce odpočinou?

Dvojnásobný olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek, úřadující mistři světa v plážovém volejbale Ondřej PerušičDavid Schweiner nebo vítězka Wimbledonu a stříbrná olympionička Markéta Vondroušová vás v rámci Olympijského roku vezmou s sebou nejen na sportoviště ale přímo i domů.

Otevřeně vypráví o svých nejen sportovních radostech, ale i starostech. Zjistíte, jak se osmnáctiletá freestyle BMX závodnice Iveta Miculyčová připravuje na trik, který ještě žádná žena neskočila či která disciplína v moderním pětiboji limituje Martina Vlacha, a jak se snaží být v ní lepší.

Kromě olympioniků projekt Radiožurnálu Sport sleduje i přípravy paralympijského vítěze v lukostřelbě Davida Drahonínského. Pro zpestření tréninku se například vydal za fotbalisty Mladé Boleslavi a učil Marka Matějovského se spoluhráči střílet z luku na terč.

Věděli jste, že Lukáš Krpálek se stal judistou omylem?

Spolu se stanicí Radiožurnál Sport sledujeme v projektu #olympijskyrok sportovní přípravu nejlepších českých sportovců. Na co si musí judista Lukáš Krpálek dávat pozor při ochutnávání japonské kuchyně? ↘️ https://rozhl.as/7XH

Zveřejnil(a) Český rozhlas - Radiožurnál dne Středa 15. listopadu 2023

Do olympijské vesnice v Paříži vás zase vezme dvojnásobný olympijský vítěz v rychlostní kanoistice Martin Doktor, který je šéfem české olympijské výpravy a v hlavním městě Francie byl už na několika inspekčních cestách.

Užijte si olympijské putování a poslouchejte na Radiožurnálu Sport Olympijský rok.

líbil se ti článek?